дизайн

Основни стилове в интериорния дизайн

Щом сте попаднали на тази статия, вероятно обзавеждате своя апартамент или къща и желаете да научите повече за стиловете, в които можете да го направите.

В няколко основни точки ще синтезирам характеритстиките на най-популярните стилове в интериорния дизайн, така че да изберете това, което най-много ви допада като ескпресивност и да го осъществите успешно.

Традиционен стил

Традиционният стил се отличава със своя комфорт и елегантност. Той е вечен, класически, вдъхновен от интериорния стил през 18-ти и 19-ти век. Основният материал в него е дървото, а цветовете са тъмни и наситени, като най-характерни са кафяво, червено, зелено и златисто.

Мебелите са масивни, кралски и богато инкрустирани, обикновено направени от ценно дърво като ореха, черешата и махагона. Дамаските са от висококачествени материали като кадифе, кожа и коприна, като задъжителни са тежките завеси и богато извезани големи килими.

Аксесоарите в традиционния стил са класически и антични предмети на изкуството: свещници, лампи, декоративни възглавници, статуетки, часовници, огледала и книги. Перфектен акцент може да бъде голямият кристален полилей.

При всички случаи едно от основните правила, което трябва да спазите в този интериорен стил, е симетрията. Хубаво е да намерите една централна точка в помещението (камина, телевизор, предмет на изкуството) и да разположите всички останали елементи симетрично от двете и страни.

Снимка: impressiveinteriordesign.com

Мисъл на деня