дизайн

Основни стилове в интериорния дизайн

Щом сте попаднали на тази статия, вероятно обзавеждате своя апартамент или къща и желаете да научите повече за стиловете, в които можете да го направите.

В няколко основни точки ще синтезирам характеритстиките на най-популярните стилове в интериорния дизайн, така че да изберете това, което най-много ви допада като ескпресивност и да го осъществите успешно.

Арт Деко стил

Думите, които най-често се асоциират с арт деко интериорния дизайн са стил, актуалност и лукс. Той води началото си от интериорния стил в Париж в годините между двете световни войни. В него също наблюдаваме комбинация от влияния от други интериорни стилове, сред които най-лесно разпознаваеми са арт ново, традиционния и съвременния стил.

Основните цветове в арт деко интериора са черно, сребристо, златисто, червено, бежово или мръсно бяло. Материалите и тук, както и в традиционния стил, са висококачествени и луксозни, като основно се залага на комбинации от стъкло, огледални предмети и повърхности, метал и дърво.

Що се отнася до аксесоарите, арт деко е бил повлиян от две основни събития от своето време – откриването на гробницата на Тутанкамон през 1922 г. и масовата продукция на холивудски филми. В този смисъл този тип помещения са изпълнени с модерни произведения на изкуството (абстрактни статуетки, вази, изображения) и като цяло предмети, които отразяват блясъка и лукса на царствения лайфстайл и филмовата индустрия.

Снимка: impressiveinteriordesign.com

Мисъл на деня