еко

Как да празнуваме Коледа устойчиво

Снимка: Daria-Yakovleva / Pixabay.com

Коледните празници са времето, в което искаме да обгърнем в тържествена атмосфера и да зарадваме близки и приятели с нещо хубаво. В тази връзка от WWF предлагат няколко съвета как да изкараме едни незабравими празнични дни без да вредим на природата.

Всъщност, няма нищо по-лесно от това! Вижте повече в галерията:

Подаръци

Избирайте играчки без батерии. Обикновено след като се изхабят, няма как да се отървете от батериите и често те завършват заравяни в земята. А по този начин може да има изтичане на химикали, които да замърсят околната среда.

Подарете преживяване. Заменете купуването на материални подаръци с преживяване за вашите любими хора. Превърнете тази Коледа в незабравим празник, като прекарвате повече време заедно с тях.

Или им направете подарък с кауза – така ще дарите щастие на повече от един човек, а и ще допринесете за нечия благородна мисия. Нашите предложения можете да видите тук, но има и редица други възможности, на които можете да се спрете.

Носете със себе си торби за многократна употреба. Повечето от нас знаят какво е да изкараш няколко часа в магазините за коледни играчки и декорации.

Нека се опитаме да направим празника по-устойчив и използваме еко-торби вместо найлонови.

Снимка: yvettefang0604 / Pixabay.com

Мисъл на деня