еко

Най-забавните фотографии на дивата природа – II част

©Vicki Jauron / Comedy Wildlife Photography Awards 2019

Вече ви представихме първа част от финалистите във фотоконкурса Comedy Wildlife Photography Awards 2019. 

Един от основателите на конкурса Пол Джойсън-Хикс споделя, че важен елемент от забавната надпревара е да се привлече вниманието на хората към това, което могат да правят у дома, за да се грижат за природата. "Нашата планета е в опасност и всички знаем това, сега просто трябва да разберем какво да правим."

Comedy Wildlife Photography Awards дават три съвета, които лесно може да спазвате в ежедневието си:

1. Пазарувайте отговорно
Това е една малка крачка, която всеки може да направи. Например не купувайте продукти с палмово масло, защото палмовите плантации унищожават тропическите гори. Опитайте се да избягвате продуктите, които не могат да се рециклират и винаги когато е възможно избирайте опаковки за многократна употреба пред такива за еднократна употреба.

2. Пестете вода
Всеки път когато пуснете казанчето в тоалетната 20 литра чиста питейна вода изтичат в канализацията. Много казанчета позволяват да се регулира количеството вода, така че да намалите потреблението. Опитайте да се къпете по-бързо и спирайте водата докато си миете зъбите. Ако имате градина, събирайте дъждовна вода, с която да напоявате растенията си. Тези малки промени биха спестили милиарди литри прясна вода.

3. Заразете хората около вас
Ако наистина се интересувате от околната среда и искате да направи нещо, за да помогнете, може да започнете със споделяне в най-близкия си кръг. Дори и да не сте големи активисти, ще повлияете на хората около вас, когато споделяте какво и защо правите.

А сега се позабавлявайте с още смешни снимки на диви животни в естествената им сред.

©Valtteri Mulkahainen / Comedy Wildlife Photography Awards 2019

Мисъл на деня