гурме

Пет лесни стъпки как да останеш във форма, дори да нямаш време за фитнес и режими

Снимка: Lazare / Pixabay.com

Между това да бъде добра майка и съпруга, добра домакиня, успешна в работата си и с добър социален живот, на модерната жена честно не й остава много време за допълнителни отговорности като спазване на натоварена фитнес програма и хранителен режим.

Но да водите здравословен начин на живот и да останете в добра форма всъщност не е толкова трудно, дори да нямате време за пълна програма за промяна.
Ето защо днес съм подготвил за вас 5 кратки съвета как да запазите ежедневието си качествено и здравословно, без да отделяте много време за това:

2. Заменете джънк храните със здравословни алтернативи

Предполагам е ясно, че едно от основните изисквания за здравословен начин на живот е да се избягват преработените джънк храни – мазни, пълни със стабилизатори и подсладители и в същото време - бедни на хранителни вещества.

Знам, че е лесно да се обърнеш към тях за бързо похаване на крак в натоварения ден, но има и страшно много други удобни алтернативи, с които да ги замениш и освен да си набавиш нужната енергия, да заредиш и тялото си с качествени хранителни вещества. Плодове, зеленчуци, ядки, домашно приготвени протеинови барчета… има много варианти, само трябва да се огледаш.

Снимки: JillWellington / Pixabay.com

Мисъл на деня