гурме

Пет лесни стъпки как да останеш във форма, дори да нямаш време за фитнес и режими

Снимка: Lazare / Pixabay.com

Между това да бъде добра майка и съпруга, добра домакиня, успешна в работата си и с добър социален живот, на модерната жена честно не й остава много време за допълнителни отговорности като спазване на натоварена фитнес програма и хранителен режим.

Но да водите здравословен начин на живот и да останете в добра форма всъщност не е толкова трудно, дори да нямате време за пълна програма за промяна.
Ето защо днес съм подготвил за вас 5 кратки съвета как да запазите ежедневието си качествено и здравословно, без да отделяте много време за това:

3. Следвай лек тренировъчен режим

Физическото натоварване също е важно. Но няма нужда това да непременно да значи 4-5 тежки силови тренировки седмично или безкрайни кардио сесии…

Можете лесно да си осигурите пълноценно натоваравне дори и вкъщи, или в офиса, само с чифт гири например, които лесно се събират навсякъде. Или просто с упражнения със собствено тегло.
Осигурете си поне 2-3 ч. физическа активност седмично, за да запазите метаболизма си бърз, тялото тонизирано, а формата – непокътната или дори подобрена!

Снимки: JillWellington / Pixabay.com

Мисъл на деня