гурме

Пет лесни стъпки как да останеш във форма, дори да нямаш време за фитнес и режими

Снимка: Lazare / Pixabay.com

Между това да бъде добра майка и съпруга, добра домакиня, успешна в работата си и с добър социален живот, на модерната жена честно не й остава много време за допълнителни отговорности като спазване на натоварена фитнес програма и хранителен режим.

Но да водите здравословен начин на живот и да останете в добра форма всъщност не е толкова трудно, дори да нямате време за пълна програма за промяна.
Ето защо днес съм подготвил за вас 5 кратки съвета как да запазите ежедневието си качествено и здравословно, без да отделяте много време за това:

4. Хидратирайте се добре

Нашите тела са предимно съставени от вода и имат огромна нужда от нея за правилното прочитане на всички процеси в тях. От доброто храносмилане и отделянето на излишните вещества, до хидратацията и подхранването на различните клетки, поддържащи тялото ни здраво и красиво.

А и при физическата активност, която не трябва да избягваме, губим доста течности под формата на пот, така че непременно трябва да ги възстановим с достатъчен воден прием.

2.5 – 3 л. на ден са добър вариант за старт, но ако искаш по-точен ориентир – умножи теглото си по 0.04 и ще получиш препоръчителния си воден прием за деня. Ако тежиш 60 кг, (60 x 0.04 = 2.4) то трябва да пиеш по 2.4 литра вода на ден.

Снимки: JillWellington / Pixabay.com

Мисъл на деня