гурме

Сочни бургери със сьомга (стъпка по стъпка)

Снимка: Страхил Иванов

Омръзнало ти е от скучните, еднообразни бургери, които се предлагат в по-голяма част от заведенията? Искаш да опиташ нещо ново, което да се приготвя бързо и лесно, а в същото време – да бъде много, много вкусно? Ако отговорът ти е "Да!", то значи си на правилното място!

Тази седмица съм на вълна "основни ястия", затова и рецептата, която ще споделя днес с теб, е точно такава! Нашият главен герой в нея е сьомгата, с чиято помощ сътворих най-сочните и здравословни бургери, които не си срещал никъде другаде!

Рецептата е лесна и не се изисква много време за приготвянето ѝ. Най-важното е да готвиш храната си с желание, за да може след това да извлечеш най-доброто от нея!
Калорични, богати на протеин и здравословни мастни киселини, с тези бургери ще смаеш всеки, за когото ги приготвиш.

Ако това ти звучи повече от обещаващо, то нека преминем към съставките, които ще са ти нужни, в процеса на приготвяне! Времето за приготвяне е 25 минути.

Съставките, които използвах аз, са възможно най-полезни и определено ще искаш веднага да опиташ рецептата вкъщи! Както споменавам всеки път, може да премахнеш или добавиш някой продукт, в зависимост от твоите вкусови предпочитания.

Каквото и да избереш за твоя бургер, ти гарантирам, че ще се превърне в любимото ти хапване! 

Необходимите съставки и приготвянето стъпка по стъпка ще намериш в галерията:

• Докато се вихрим на котлоните, трябва да загреем фурната на 250 градуса и да срежем питките за нашите бургери на две половини.

• Нареждаме ги в тава, като на горните половини поставяме сиренето, което сме избрали. Запичаме за около 2-3 минути.

• След като сме извадили хлебчетата от фурната, започваме с реденето на нашия бургер.

• Взимаме няколко листа спанак и маруля и ги напасваме към хлебчето. По желание може да намажеш малко хумус върху долната половина, преди да наредиш зелената салата.

Мисъл на деня