изкуство

13 неща, които не знаем за филма "Тетрадката"

Филмът "Тетрадката" (The Notebook) е един от най-романтичните филми с хиляди почитатели. Както всяка продукция има неща, останали скрити за зрителите.

Представяме ви 13 неща, които не сме знаели за филма:

1. Първоначално за ролите са били спрягани имената от реална любовна двойка - Бритни Спиърс и Джъстин Тимбърлейк.

2. Един от фаворитите за главната роля бил Том Круз.

3. Първоначално Райън Гослинг е бил отхвърлен за "Тетрадката", защото режисьорът на филма Ник Касаветес не го намирал за достатъчно привлекателен. Райън е разказвал: "Когато отидох на кастинга и заявих, че искам да изиграя тази роля, режисьорът ми каза, че не съм нито красив, нито готин, а просто обикновен."

4. Двамата главни герои не са се харесвали в началото и няколко пъти по време на снимките Райън е искал смяна на партньорката си.

5. Химията между двамата ги сближава и по-късно те стават двойка.

6. Филмът е сниман отзад-напред. Първоначално са заснети сцените с по-възрастните Али и Ноа и когато Райън отслабва с 20 кг и маха брадата си са заснети сцените с младия Ноа.

7. Актрисата Джина Роуландс всъщност е майка на режисьора на филма.

8. Райън изработва сам тефтера, от който чете героинята във филма.

9. Известният с пронизващите си сини очи актьор Райън Гослинг във филма носи кафяви лещи.

10. Актрисата Рейчъл Макадам, която играе ролята на младата Али, е имала само една нощ да се подготви за прослушването, но въпреки това е сразила конкуренцията.

11. Райън приемал ролята си много сериозно. Той живял два месеца в Южна Каролина и се спускал по река Ашли всяка сутрин. Даже си направил кухнеска маса, същата като тази във филма.

12. Това е най-успешният филм на Райън Гослинг, от който той печели 105 000 000 долара. 

13. Рейчъл и Райън печелят награда за "Най-добра екранна целувка за всички времена" от Entertainment Weekly през 2011 г.

Снимки: hdmoviespoint.com

Мисъл на деня