изкуство

Пет "вкусни" книги, които разказват за любов

Снимка: pixabay.com / 1627417

Всеки вкус, всеки цвят може да разкаже приказка… Ароматни думи, наредени в бурканчета с къдрави шапки на шарени полици, прозрачни шишенца с есенции, капки шоколадова магия в сребърна лъжичка, гъделичкаща езика, платнени вързопчета с подправки и изсушени букетчета с билки, тайни съставки, скрити в рецепти за щастие, разказващи за един вълшебен свят на ухания и любов-всичко това може да намерим във "Вкусните книги".

Ето няколко от тях:

"Парижкият сладкар", Лора Мадлен

Един неустоимо изкушаващ, апетитен и вдъхновяващ роман, с вкус на френски сладкиш. Книгата ни пренася в живота на една прочута сладкарница и ни завърта във вихъра от аромати, вкусове и любов.

Силни чувства, сладки изкушения и мистериозни събития се преплитат в атмосферата на буржоазния и бохемски Париж през 1909 г. и Кембридж през 1988 г., свързвайки минало с настояще в двете сюжетни линии.

"...Отмери лилавата течност на миниатюрни капки и я сипа в сместа. Действаше по импулс и същевременно се чувстваше сигурен, все едно първият му учител, мосю Карем, е с него и го насочва. Докато разбъркваше, до носа му достигна опияняващият и сладък аромат, като че идещ от морава, наситен като парфюм, реещ се в нощния въздух. С треперещи ръце шприцова сместа върху тавата на малки окръжности, достатъчно да се получат общо шест бройки, по една за всеки ден, който той и Жан трябваше да преживеят, преди да могат да бъдат заедно до края на живота си."

Мисъл на деня