изкуство

Пет "вкусни" книги, които разказват за любов

Снимка: pixabay.com / 1627417

Всеки вкус, всеки цвят може да разкаже приказка… Ароматни думи, наредени в бурканчета с къдрави шапки на шарени полици, прозрачни шишенца с есенции, капки шоколадова магия в сребърна лъжичка, гъделичкаща езика, платнени вързопчета с подправки и изсушени букетчета с билки, тайни съставки, скрити в рецепти за щастие, разказващи за един вълшебен свят на ухания и любов-всичко това може да намерим във "Вкусните книги".

Ето няколко от тях:

"Боровинков пай и солени целувки”, Мери Симсис

Елън Бранфорд е влиятелен адвокат, свикнала с напрегнатия ритъм и шумотевицата в големия град. Няколко месеца преди сватбата си тя разбира за едно странно желание на баба си Рут. Тя заминава при нея в градчето Бийкън, за да изпълни нейното последно желание: да намери мъжа, когото Рут някога е обичала, и да му предаде писмото ѝ.

Елън открива един нов свят в малкия град, усеща специалните ухания, носещи се из въздуха, връщайки я отново към забравените вълнуващи преживявания от детството. Малко по малко открива за баба си неща, които я очароват. Вълнуваща история за ферма с боровинки, за ухание на прясно изпечени сладки и димящо кафе, романтична любов, открити в прекрасни картини, рисувани от Рут.

"Всяко нещо може да бъде видяно по различни начини, вгледай се, Елън, виж детайлите - в тях е красотата и отговорите."

Мисъл на деня