изкуство

Удивителна скулптура, показваща пристрастяването към смартфоните

Трима младежи седят на пейка, "погълнати" изцяло от своите смартфони, пренебрегвайки присъствието си. Подобна сцена може да се види в паркове и заведения, в превозните средства, почти навсякъде...

Именно това визуализира и прекрасната скулптура Absorbed by Light, създадена като част от фестивала на светлината в Амстердам. Произведението е плод на въображението на дизайнерката Гали Лукас (Gali Lucas) от Design Bridge в сътрудничество с базираната в Берлин скулпторка Каролине Хинц (Karoline Hinz).

Според Лукас е доста зловещо да виждаме около себе си хора, осветени от мобилните си телефони, особено през зимата, когато се стъмва по-рано. "Тази светлина, която управлява нашия живот, понякога е единственото ни средство за връзка, но също така ни изолира напълно. Тя ни отделя от реалния свят", допълва дизайнерката.

Целта й е не да изпраща конкретно послание за промяна на поведението на хората, а просто се надява те да се замислят за бялата светлина на технологиите и ролята, която играят в живота им.

Снимки: designbridge.com

Мисъл на деня