Игра "Спечели и подари книга с любов"

  • Сподели:
Игра "Спечели и подари книга с любов"

За да подариш книга с любов, не е нужен празник, нито повод. Нужна е обич - към човека и книгата. И все пак в навечерието на 14 февруари, когато ще празнуваме любовта (към любимия, себе си, виното) с водещи издателства ви даваме шанс да спечелите една от прекрасните книги в галерията.

"Книгата е подарък, който можете да отваряте отново и отново" е казал Гарисън Кейлор. Съгласни сме! Книгата е подарък, с който можем да кажем толкова много.

В новата ни игра "Спечели и подари книга с любов" ви каним да изберете книга за свой любим човек. До 14 февруари може да избере сред 9 заглавия (вижте ги в галерията).

***

Повече от 700 са участията в играта - на сайта и фейсбук страниците ни. Благодарим на всички, които се включиха!

Честито на късметлиите:

Захари Захариев получава "Съкровения" като подарък от Силвия Захариева

Кирил Стефанов получава "Модерна любов" като подарък от Rositsa Taleva

Михаил Стойчев получава "Великата суета" като подарък от Magdalena Ruseva

Zdravko Dianov получава "Въведение в любовта" като подарък от Svetla Sivkova

Християнна Христова получава "Какво е любовта" като подарък от Цветомира Филипова

Ilian Iliev получава "Предопределени един за друг" като подарък от Galina Sharalieva

Павлинка Цветанова получава "Меденият изгрев над хълма" като подарък от Божидар Цветанов

Николай Иванов получава "Марлене в търсене на любовта" като подарък от Mariya-Mina Peyneshka

Радослав Александров получава "Купидон е алкохолик" като подарък от Yordanka Aleksandrova

Очакваме да се свържат с нас, за да получат подаръците си!

Игра "Спечели и подари книга с любов"

Вярвате ли в предначертанията на съдбата? Дали някъде по света съществува човек, предопределен точно за вас?

Във всяко семейство има по някой ексцентричен роднина, който не се вписва в общоприетите представи. Такава е Бликс Холидей – черната овца в семейството – свободен дух, който живее по своите правила. Възрастната дама вярва, че съществува идеалният партньор за всеки от нас. Че мисълта е енергия, която може да насочваме по свое усмотрение, за да сбъднем желанията си.

Игра "Спечели и подари книга с любов"

Когато искаме да узнаем какво е чувството да си влюбен, се обръщаме към поетите. Когато искаме да разберем колко нелепа е всъщност представата ни за любовта, се обръщаме към философите.

Поети, музиканти, художници и композитори са се вдъхновявали от тази емоция и тласкани от любовта, са давали и най-доброто, и най-лошото от себе си. Това "Кратко въведение в любовта" е написано от гледна точка на философ. (Философията обича загадките, а любовта предлага изобилие от такива.)

Любовните истории рядко имат щастлив край. Най-великите обикновено завършват със смърт. По-леките, познати ни като романтични комедии, завършват с брак: но наложената идея, че бракът е щастлив край, също подсказва, че бракът наистина е краят, което е вид смърт.

Прочетете повече за книгата

Игра "Спечели и подари книга с любов"

Децата питат, а на този въпрос често и възрастните искат да си отговорят. Да, всъщност, какво е любовта?

Малката Ема търси отговора, а получава много и различни – простички и объркващи, понятни и неочаквани. "Какво е любовта?" е първото заглавие на "Рибка" за 2021 година – една красива и мила книжка за четене, за разглеждане, за подаряване.

Оригинално илюстрирана, "Какво е любовта?" е валентинка в красив пощенски плик, очакващ да бъде надписан и запечатан със сърчице. Послание между две корици, готово да зарадва онези, които обичате – и деца, и възрастни.

Игра "Спечели и подари книга с любов"

По време на едно магично лято Нел се влюбва в планините на остров Крит, който променя живота ѝ завинаги.

Точно когато има нужда от ново начало, тя открива, че пчелната ферма в същото хълмисто градче, в което е била преди години се нуждае от помощ. Гърция я приветства с широко отворени обятия, слънце и аромат на мащерка, а спомените от миналото я връхлитат от всеки ъгъл. Но… времената се променят и не всичко е такова, каквото е било преди.

Нел се отдава на усърдна работа, за да вдъхне нов живот на пчелната ферма. Докато разплита миналото, тя открива че истинската любов е като критския мед - сладка и неопитомена. И си заслужава да я изчакаш…

Научете повече за книгата

Игра "Спечели и подари книга с любов"

Дръзка, провокативна и вдъхновяваща, дебютната стихосбирка "Купидон е алкохолик" на поетесата Мариела Ганчовска ще Ви очарова и заплени.
Стихосбирката представя 80 СТИХА, посветени на ЛЮБОВТА – на нежната, на дивата, на възможната и невъзможната, на изпепеляващата и на сгряващата, на тази, която единствена умее да забавя и да забързва до полуда ударите на сърцето ни, която ни оставя без дъх, но ни дава най-безмилостното, най-разтърсващото, най-силното усещане, че сме ЖИВИ.

В черно-бяла гама са преплетени бяло-черни емоции, облечени в съзвучие от горчиви и сладки моменти, с многоцветни лирични откровения в различни нюанси. Неподправена до безпощадност, тя задава интригуващия въпрос:

Прекалява ли ангелът с алкохола и злоупотребяват ли човешките същества с любовта?

Игра "Спечели и подари книга с любов"

Всеки е чувал името Марлене Дитрих – символът на Златната ера на Холивуд. Известна колкото с неповторимото си сценично присъствие, толкова и с турболентните си лични взаимоотношения, тя със сигурност не се подчинява на ничии правила и живее изцяло по своите.

"Това беше удар от гръм, избухване на изгрева", възкликва за първата им среща великият Ерих Мария Ремарк. Кино легендата го изненадва, рецитирайки любимия си Рилке, и писателят бързо разбира, че пред него стои не просто красива външност, но и задълбочен интелект.

Прочетете повече за книгата

Игра "Спечели и подари книга с любов"

1. Разгледайте книгите в галерията.

2. Споделете като коментар под материала, тук или тук кое заглавие бихте искали да подарите на любим човек. Задължително напишете името му.

3. На 15 феруари ще изберем щастливците, които ще получат книга с любов.

ВАЖНО! Книгата ще бъде изпратена директно на ваш любим човек и е важно да напишете двете му имена или да го тагнете в коментара си.

Прочетете условията на играта 

Игра "Спечели и подари книга с любов"

Песните на сърцето, запяло от болезненост, могат да бъдат назовани с едно единствено име – съкровения. Съкровеността – плод на искреността, на честността и на откровеността на поета – е онова, което го превръща в любимия лирик на хиляди читатели.

Чрез нежните стихове на Дамян П. Дамянов сърце говори на сърцето и душа говори на душата. Духовната енергия, вложена в неговите съкровения, изпълва със сила всеки, докоснал се до тях.

Съставител на това специално издание е съпругата на поета – поетесата Надежда Захариева.

Още за книгата

Игра "Спечели и подари книга с любов"

Представете си как ви събуждат с новината, че шейсет мъже ви очакват, готови на всичко за вас. А сега забравете за развлекателните сюжети, които могат да произтекат от горната фикция.

Историята в тази книга е за любовника, който умее да обича, но не и да присъства. Както и за твореца, който се продава добре, но не се е доказал пред самия себе си. А може би и за всеки, който крие страховете и комплексите си, докато живее с трескавия копнеж да се превърне в по-добра своя версия.

"Великата суета" е читателско гурме за любителите на драматургично овкусените текстове, а написаният преди 40 години психологически роман на Борис Априлов звучи актуално и днес с общочовешката си теза: когато си правим автопортрет, много по-малко приличаме на себе си, отколкото на образа, към който се стремим.

Игра "Спечели и подари книга с любов"

Какво е любовта днес? Този въпрос си задава Даниъл Джоунс, когато поставя началото на колонката "Модерна любов". Но отговорът не може да е еднозначен. Защото любовта не се поддава на дефиниции.

Затова в този сборник четем за изпитанията на дългия брак, за трудностите да си родител, за загубата на любими хора и разбира се, за добрия стар романс, завършващ с хепиенд.

Някои от историите са необичайни, други са по-близки до нас. Някои ни разкриват по какъв начин технологиите са променили ритуала на ухажване, а други изследват вечните препятствия, пред които е изправен всеки, тръгнал по трънливия път в търсене на любовта. Всички обаче са до болка искрени.