книги

Предстоящи загалавия на издателство "Ракета" за 2021 г.

Снимка: Издателство "Ракета"

През 2021 г. издателство "Ракета" обещава да представи на читателите си повече от 10 заглавия за деца, три от които са представени тук.

Две от книгите ще бъдат в превод на Милена Милева, чието име вече видяхме е екипа, работил по българското издание на "Вирусът и други мънички организми". Третата пък е на коледна тематика. Личи си, че работилницата на "Ракета" все още са в празнично настроение и нямат търпение да дойде следващият декември.

1. Невероятни приключения на десет чорапа (четири десни и шест леви)

Aвтор: Юстина Беднарек

Превод от полски на български: Милена Милева

Да, тази книга дава отговор на въпроса "Къде изчезват част от чорапите след пране?". Освен това разкрива и един огледален образ на безграничното детско въображение.

Веднъж избягали от пералнята, цветните чорапи стават политици, филмови звезди, детективи, а дори и смели пазители на онеправданите. Историите са написани в стил, насочен към децата от предучилищна възраст, a всяка от тях повдига различен и важен въпрос за заобикалящата ни среда.

Възрастните също ще намерят нещо и за себе си. Например урокът, че унинието, монотонността и най-вече скуката могат да бъдат трамплин към проява на смелост и желание за градивна промяна.

2. Почти не ме е страх

Aвтор: Анна Омнихорска

Превод от полски на български: Милена Милева

Всички се страхуваме от нещо, независимо от възрастта. И всички ние се опитваме по някакъв начин да се справим със страха си. За това става дума в първата книга от поредицата на Анна Омнихорска.

Авторката представя историята от различни гледни точки, въвеждайки читателя в света на детските мечти, чувства и страхове, породени от конфронтация със света на възрастните.

Изданието е насочена към деца от възрастова категория 6+ г.

3. Как Уинстън достави Коледа: Коледна история в двадесет и четири глави и половина

Автор: Алекс Т. Смит

Превод от английски на български: Александър Маринов

Когато мишка на име Уинстън намира изгубено писмо, адресирано до Дядо Коледа, в навечерието на светлия празник, Уинстън тръгва на едно незабравимо пътуване, за да го достави лично до важния и скъп получател.

"Как Уинстън достави Коледа" е разтапяща сърцето история, организирана в двадесет и четири глави и половина, за да носи настроение и дух по време на обратното броене.

От 1 декември децата могат да четат по глава на ден, а всяка част от текст е последвана от идея за забавна и празнична дейност, която да се извърши. Книгата разказва за приключенията на очарователна мишка и за това как доброто дело може да доведе до любимия ни щастлив край.

Споделете заглавието на най-очакваната от вас книга като коментар под материала или тук. На 3 февруари един от вас ще спечели "Вирусът и други мънички организми".

***

Книгата печели Богдана Калъчева

Всички се страхуваме от нещо, независимо от възрастта. И всички ние се опитваме по някакъв начин да се справим със страха си. За това става дума в първата книга от поредицата на Анна Омнихорска.

Мисъл на деня