красота

Предизвикателство "Красавица"

Всички знаем дефиницията за женска красота. Модната индустрия е известна с жестокостта си към моделите, които винаги трябва да са перфектни във всяко едно отношение.

Но какво правиш, когато думата перфектен не те описва? Представям ви пет жени, които разчупват стандартите за хубост и ни показват, че да си щастлив, успешен и красив, не е стереотип

Форматът "Следващият супер модел на Америка" открива "двуцветната" Шантел Браун-Йанг. Тя страда от ветилиго от дете и кожата ѝ е започнала да се променя на едва 4 годинки. Депигментацията я прави различна, но симетрията на заболяването ѝ, в комбинация с перфектната ѝ фигура, са доказателство, че когато съдбата ти поднася лимони, единственото което можеш да направиш с тях е лимонада.

Дафни Гроенвелдни учи, че не всички можем да имаме перфектните пропорции. Посъветвали са я да не търси място в тази индустрия, защото лицето и мерките ѝ не са типични за модел. С малко по-големи зъби и малки раздалечени очи, Дафни е обявена за обикновена и невзрачна.

Днес тя е лице на "Вог" и е работила с едни от най-големите имена в модната индустрия. Не всеки е перфектен и това е хубаво, твърди тя, горда от факта, че не се е поддала на острите думи и е продължила да преследва мечтите си. Красотата не е цифра, а душевно състояние. 

Снимка: Le21eme.com

Мисъл на деня