красота

Предизвикателство "Красавица"

Всички знаем дефиницията за женска красота. Модната индустрия е известна с жестокостта си към моделите, които винаги трябва да са перфектни във всяко едно отношение.

Но какво правиш, когато думата перфектен не те описва? Представям ви пет жени, които разчупват стандартите за хубост и ни показват, че да си щастлив, успешен и красив, не е стереотип

Форматът "Следващият супер модел на Америка" открива "двуцветната" Шантел Браун-Йанг. Тя страда от ветилиго от дете и кожата ѝ е започнала да се променя на едва 4 годинки. Депигментацията я прави различна, но симетрията на заболяването ѝ, в комбинация с перфектната ѝ фигура, са доказателство, че когато съдбата ти поднася лимони, единственото което можеш да направиш с тях е лимонада.

И като си говорим за цифри, Катя Жаркова от Беларус ни учи, че кантарът трябва да мълчи пред здравето и самочувствието. Превърнала се в един от най-известните едри модели в света, Жаркова с гордост показва извивките си във фотосесии с едни от най-добрите фотографи в световен мащаб.

Катя отказва да бъде жертва на колограмите, напротив, превръща ги в оръжие и разчупва стереотипа на Барби фигурата, който става причина анорексията и булимията да са от най-разпространените болести сред младите в XXI век.

Днес тя е лице на руския канал "Пятница" и се изявява както на модния подиум, така и в телевизията и киното. Самочувствието е най-красивата черта у един човек, твърди русокоската.

Снимка: Zharkova.com

Мисъл на деня