цветно

10 от най-романтичните места в България

Къща в село Бръшлян

Представяли сме ви прекрасни кадри от Трявна и Пловдив, заснети от фотографа Андрей Андреев. Сега той ни кани на една приказна разходка из 10-те най-романтични кътчета в България.

"Представете си, че е края на XIX век и се разхождате из България. Представете си, че ухае на натежали лози, на пресен сняг или нежен пролетен дъжд… И така си го представете 10 пъти, ще ви отведа до 10 любими места, за да видите красиви улички. Това е част от България – 10 от най-автентичните и най-романтичните места в България", казва фотографът.

Той споделя своите фоторазходки  в блога си Andrey-andreev.com, където може да видите още прекрасни снимки от България и света.

Автентични селца из Родопи планина

Село Лещен

В тежък септемврийски ден се прибирате у дома. От каменната уличка до тежката дървена врата тихо пристъпяте по мек зелен килим. Влизате през нея и се озовавате в градината, скрита зад високия каменен дувар.

Послушното конче е донесло тежкия товар и ви предстои почивка под сянката на асмата, а тя е натежала от едри гроздове, тази зима ще има вино за масата.

Мисъл на деня