цветно

10-те най-притеснителни сънища

Снимка: Shanon / Pixabay.com

Събуждаш се. Дишаш тежко. Леко притеснение пъпли между гърба ти и потната ти тениска-пижама. Доста странен сън беше това, нали?

Искаш да видиш колко е часът. Все едно, ако се окаже твърде рано, това ще заличи неудобството от нещата, които току що сънува (но ако си спал 10 часа, тогава вече ти е наистина гузно).

Посягаш към помощната масичка от ИКЕА, взимаш телефона и… няма батерия. "Хм… след като не мога да видя колко е часът, а не ми се става да разплитам зарядното, което е някъде в шкафа, значи мога да си поспя още малко и може би, ако досънувам този сън, той ще придобие някакъв смисъл".

Повярвай… това, че целуваш някого на сън има само един смисъл… Но не те съдя.

Обратно на темата - събрахме десетте най-странни неща, които може да сънуваш, след което се чудиш дали искаш да ги забравиш веднага или да ги преживееш и наяве. Комбинирахме ги със забавни снимки на животни:

10. Тичаш на място

Ами спри да бягаш само на пътеката във фитнеса. Върви в парка или в градинката пред блока, за да виждаш, че напредваш. Нали знаеш, като се засекат два влака на една гара - не знаеш твоят ли се движи или съседният. Нещо като Румъния и България - чудиш се съседката ни ли напредва или ние изоставаме.

Сега сериозно - доста кофти усещане. Цялото ти тяло се напряга да се премести поне с дециметър напред, но не мърдаш. Не можеш. И тук дори не става дума за свинския котлет, руската салата и баклавата, с които вечеря като за последно преди новия локдаун.

Тук говорим за бетон, излят върху теб, докато си бил още на плажа, а някой е решил, че ще строи там мол с гледка към морето. Или като Джако и лунната му походка - изкуството да се движиш без да се движиш. Макар че ти не си толкова грациозен, но тренирай - имаш време до другата пролет, когато отново ще се срещнеш с хора.

Специалистите по движение и в частност тичане - Юсейн Болт и Нютон са го доказали (първият - с 4 световни рекорда и 11 световни титли; вторият - с някакви сложни формули): "Всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние."

Мълнията е нарушавал за броени секунди състоянието си на покой благодарение на изключителната си физическа подготовка и талант. Човекът с ябълката пък се занимава самостоятелно с теорията за гравитацията, след като университетът му е затворен като предпазна мярка против започналата през 17 век чумна епидемия.

Историята се повтаря, нали? Остава само и българското правителство да спре с праволинейното си движение, защото рано или късно ще се появи външна сила, която да му покаже втория закон на Нютон.

А ти приеми, че да тичаш на място понякога значи, че може би някъде там има сфера, в която си яко зациклил и имаш нужда от промяна. Затова наяве направи първата крачка към нея. Знам, че знаеш за какво говоря.

Снимки: Pixabay.com

Мисъл на деня