цветно

5 грешки при покачване на маса

Снимка: DrSJS / Pixabay.com

При работата си с клиенти през годините съм забелязал кои са най-често срещаните грешки, които хората допускат, когато опитват да натрупат маса. В тази статия искам да ги споделя с вас.

Затова запрятайте ръкави и вадете лист и химикал, защото ако продължите да допускате тези грешки, никога няма да постигнете добри резултати!

Грешка 1: Не ядете достатъчно храна!

За да растат вашите мускули, трябва да дадете на тялото си градивните елементи, които да подкрепят този растеж. Както и да тренирате в залата, ако не приемате достатъчно калории, никога няма да качите маса.

Моята препоръка е да изчислите какъв е вашият калориен оптимум (броят калории, от които тялото ви се нуждае, за да поддържат теглото си) и след това да добавите още 250 до 500 kcal отгоре, които ще са вашият калориен излишък. Това може да направите с помощта на калориен калкулатор.

Но не се тъпчете с всичко, което се изпречи пред очите ви. Да, нуждаете се от повече калории от обикновено, но те трябва да се набавят по контролиран начин. Все пак целта е да качвате чиста мускулна маса, а не тлъстини!

Снимка: Shutterbug75 / Pixabay.com

Мисъл на деня