5 отличителни черти на истинската дама

  • Сподели:
5 отличителни черти на истинската дама

След "10 отличителни черти на готиния мъж", ви предлагаме кратки размишления за жените или по-точно за истинските дами.

Задължително за една истинска дама е доброто възпитание. Не го отделяме като отличителна черта, защото без да е добре възпитана, въобще не може да бъде наречена дама!

Истанската дама е наясно със себе си – знае как изглежда, как да се държи и на какво е способна

Тя има характер, който й позволява винаги да прави добро впечатление – с поведението си, с външния си вид, в работата, сред приятелите си. Не става въпрос за жена, която пленява хората със своите красота или мерки, а за дама, която просто впечатлява околните, защото знае силните си страни и умело ги използва.

Истинската дама обича себе си

Тя винаги поставя любовта към себе си на първо място и след това любовта към останалите. Това не я прави егоист!

Наясно е, че за да бъде пълноценна в семейството и в работата си, тя трябва да е спокойна и да е в мир със себе си. Затова отделя достатъчно внимание на самата себе си, зарежда батериите по свой собствен начин, което й помага да внася светлина в живота на другите.

Истинската дама е балансирана

Всеки има трудни моменти в живота. Но истинската дама знае как да балансира и да не изпада в крайности. Приема всичко спокойно, като има решение за справянето с всяка неприятна ситуация.

Просто се е научила, че монетата има две страни и радостно посреща приятните моменти, а лошите – без паника и се стреми да намери бърз път към преодоляването им.

Истинската дама не робува на правила и тенденции

Тя не обича клишета – в отношенията, в работата, не следва сляпо модните тенденции и всичко, което е прието за "нормално". Тя следва интуицията си и прави това, което смята за правилно. Пречупва всяко "така трябва" през своята призма, което я отличава и кара останалите да й се възхищават.

Истинската дама знае как да приеме комплименти

Тя е свикнала да получава комплименти, да е обект на възхитителни погледи, да е център на вниманието. Но това не я кара да се надува и да се заслепява от мили думи, а по-скоро я прави уверена в себе си. Казва "благодаря" и продължава напред.