7 причини, заради които няма да постигнеш живота на мечтите си?

  • Сподели:
7 причини, заради които няма да постигнеш живота на мечтите си?

Причина №1: Безотговорен си!

Тактиката да поемеш отговорност за мислите и действията си, може да те насочи единствено в по-добра за теб посока. Това е първата и най-важна крачка към успеха, разбирателството и щастието като цяло.

Когато поемеш отговорност, нещата се случват по-съзнателно, по-добре, след време по-леко и ще започнеш да се чувстваш по-щастлив. Поемете отговорност сега и оставете съзнанието си отворено за нови неща.

Причина №2: Защото си мързелив!

Трябва да има прогрес. Преди няколко дни чичо ми ми каза нещо много готино: "Като тъпчеш на едно място става дупка, а в тази дупка можеш само да пропадаш."

Друга подобна приказка е: "Лудост: да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати." – Айнщайн

Какво ви носи мързелът и къде ще ви отведе? Нищо добро и никъде са точните и единствени отговори. Ако някой иска да ме обори, да заповяда.

Разчупете модела си на поведение. Започнете с нещо малко, но различно, открийте какво ви пали да правите продуктивни неща и се научете да го използвате, когато ви потрябва.

Причина №3: Обвиняваш другите!

Защо ли така се получава? Ами така е по-лесно, нищо, че повечето пъти усещаме нещо в тялото си, което ни подсказва, че е неправилно и нездравословно.

Това поведение е тясно свързано с отговорността. Неспособността за поемане на лична отговорност кара много от хората всячески да се опитват да прехвърлят отговорността изцяло върху някой друг, без дори да се замислят за последствията от това действие.

Не обвинявайте хората, просто не насочвайте вниманието си към това кой с какво е виновен. Започнете да се възхищавате на другите, оглеждайте се за добрите дела и търсете решение, не обвинение.

Причина №4: Търсиш извинения и оправдания!

Не харесваш живота си и търсиш извинения, с които да се почувстваш по-добре или по-малко отговорен за него. Какво кара хората да търсят извинения или да не харесват живота си? – Сравняват го с живота на другите и се съмняват в способносите си. Спрете, това не е здравословно.

Причина №5: Самоограничаваш се!

Смяташ, че не заслужаваш това, което искаш и не си позволяваш да го имаш – този проблем е широко разпространен. Предимно е поради чувство за вина или страх от успех. Да има и такъв страх и той е може би един от най-силно разпространените.

Всичко е само в главата ви, решение има. Има техники за справяне с това, но аз препоръчвам да се потърси специализирана помощ за справяне с тези проблеми. Разбира се Невро-Лингвистичното Програмиране се е доказал като най-бързия и ефективен метод за справяне със страхове и фобии.

Помислете:
Каква е причината да не си позволявате повече или по-добро?
Какво смятате, че ще стане, ако си го позволите?
Изобщо търсите ли начин да се справяте с проблемите или сте жертва на самосаботажа?

Причина №6: Не се харесваш!

Ами като не се харесваш, направи нещо по въпроса, нещо различно от това да се самокритикуваш.

Когато не харесвате едно или повече неща в себе си и те не могат или вие не искате да се променят, просто разберете какво харесвате и развивайте тези неща така, че да постигнете баланс с другите.

Всеки човек е уникален, докато не започне да се сравнява с другите, тогава той става просто поредния посредствен човек. Уникалността се крие в това да се откроявате по свой собствен начин, с вашия специален таен сос.

Осмелете се да покажете себе си пред себе си и който трябва ще бъде привлечен от вас.

Причина №7: Не се грижиш за себе си!

Живееш ли в утрешния ден? – Където се съхраняват 99% от човешката продуктивност, мотивация и постижения.

Яж и тренирай умно! Толкова ли е сложно? И пак казвам наблегнете на решенията "Какво мога да направя по въпроса?", а не търсете причини "Защо да не го няправя?".

Нещо, което според мен е много гадно за вътрешната хармония и взимоотношенията с другите е, когато хората използват грижата си към другите като извинение, че не правят нищо за себе си. Не само е гадно, но и тъпо и безотговорно. Започнете да мислите предимно за вашия живот:
Какъв човек искате да бъдете?
Как искате да се движите?
Как искате да се изразявате и да мислите?
Как искате другите да се отнасят към вас?

Помислете за всичко, направете план и действайте за подобряването на вашия собствен живот? Възможностите са навсякъде и хората готови да ви помогнат платено или безплатно са много. Но не очаквайте някой да дойде и да снесе всички пари които искате в ръцете ви, да осигури всичкото свободно време на света и да ви предостави всички възможни връзки. Приемете го, разберете го, осъзнайте го

Като бонус още 7

Няма да успееш, ако не се ослушваш и оглеждаш за нови възможности.
Няма да успееш, ако не започнеш да слушаш хората.
Няма да успееш, ако не си готов да научаваш нови неща.
Няма да успееш, ако не действаш.
Няма да успееш, ако не прилагаш наученото.
Няма да успееш, ако не се фокусираш.
Няма да успееш, ако не си постоянен и упорит.

В крайна сметка какво е добре да направите?
Насочете мисленето си правилната посока.

Когато ви направят едно добро целеполагане ще разберете къде нещо ви куца. Съветвам да се направи от специалист, ако искате максимално ефективни резултати. Има ръководства за целеполагане /скоро и тук/, но един експерт може да работи с него много по гъвкаво и може да ви насочи към отговорите много по-бързо. Ако го правите сами, бъдете готови да го направите много пъти, преди да осъзнаете къде се намирате и накъде да тръгнете.

Тук смятам че Еван Уилиамс /основател на Blogger & Twitter/ добре го е казал:

"Обградете се със страхотни хора, опитвайте трудни неща, кажете не на разсейването и си припомняйте да се грижите за себе си. Провалът в работата или на компанията ви, не е провал в живота ви. Провалите във взаимоотношенията ви, са."

Още от Иво Димитров може да прочетете на: blog.ivodimitrov.pro.

Снимка: whisperingmetalworks.com