Да, животът е кратък!

  • Сподели:
Да, животът е кратък!

Да, времето лети бързо! Бяга и никога няма да се забави, за да те чака. Такова е – винаги трябва да се съобразяваш с него, но просто нямаш друг избор. То е като влак без спирачки, неконтролируем. Няма смисъл да се надяваш да се забави. Трябва да се научиш да го управляваш правилно или да се оставиш на произвола на съдбата.

Така е и с живота! И ако вече си проумял, че всичко се случва много бързо, а аз съм сигурна, че го знаеш - побързай! Побързай да изживееш всичко по най-добрия начин, не чакай удобния момент. Той не се чака, защото няма да дойде. Той се създава!

Не пилей времето си и не бездействай. Всяка вечер, когато заспиваш, си изброй смислените неща, които направи. Постави си за цел да се увеличават. Не се задоволявай с малка бройка.

Обичай истинските хора около теб, защото накрая ще разбереш, че един живот не е бил достатъчен. Отново повтарям – само истинските!

Следвай мечтите си, защото накрая ще разбереш, че времето за сбъдването им е изтекло. Сега си млад и зелен, но не мисли, че цял живот ще си такъв!

Прави добро на тези, които заслужават, защото накрая ще разбереш, че това те е зареждало с положителна енергия. Отново повтарям – само на тези, които заслужават! Не се хаби за лошите същества. Защо същества ли? Защото неблагодарните не са хора.

Учи! Първо как да живееш, а после преследвай интелектуални знания. Защото накрая ще разбереш, че си научил много неща, но не и как да живееш! Може да си много умен, богат и успял, а същевременно толкова нещастен. И всичко това, защото не си научил най-важното, а именно как да живееш. Сам си помисли кое знание е по-важно!

Имай вътрешна хармония, защото накрая ще разбереш, че си я постигнал с околните, но не и със себе си. Няма значение, че постигаш разбирателство с околните, ако си разрушил себе си.

Понякога бъди луд, защото накрая ще разбереш, че цял живот си бил нормален и това е било ужасно скучно! Все повече започвам да се уверявам, че именно лудите са нормални. Мисли си каквото искаш, но пак повтарям, че именно лудите са нормални!

Прави това и много други неща. Прави това, което ти искаш, а не другите. Мога да изредя още куп неща, но предпочитам само да кажа – животът е кратък и това му е най-големият недостатък. Но успееш ли върху него да оставиш поне един отпечатък, за теб той не е бил безсмислено кратък.