Детето зодия Рак или асцендент Рак

  • Сподели:
Детето зодия Рак или асцендент Рак

Началото на зодия Рак винаги съвпада с лятното слънцестоене, а краят на зодията е на 22 или 23 юли.

Това ги прави слънчеви и усмихнати същества, но като добавим факта, че този зодиакален знак се управлява от Луната, разбираме защо силните емоции и смяната на настроенията са най-отличителният елемент на характера им.

Научете повече за детето зодия Рак или асцендент Рак в галерията:

{GALLERY}

Деси Микулашева
Астрологични консултации и хюман дизайн
GSM: (+359 889 855 388)
e-mail: desimikulasheva@abv.bg
Facebook: DesiSpeaks
Skype: desimikulasheva

Източник: Първите 7

Снимки: timkraaijvanger / Pixabay.com

Детето зодия Рак или асцендент Рак

Луната и Слънцето ще бъдат вплетени в танц, когато наблюдавате или се опитвате да опишете настроенията на детето Рак. Луната дава емоционалната чувствителност, понякога дори в крайната си изява, а Слънцето топлината в усмивката и позитивният заряд, който ще получавате, когато играете или правите нещо заедно.

Ако сте родител от въздушна или земна зодия, може би малко по-трудно ще приемете тази дълбоко вкоренена нужда от емоционална подкрепа и разбиране, която има вашето дете Рак.

Но веднъж осъзнали, че ключът към хармоничното му развитие и спокойствие е именно емпатията и приемането на неговите настроения, ще бъдете възнаградени с най-позитивната и градивна енергия.

Детето зодия Рак или асцендент Рак

Да се постигне баланс между усещанията, които носи външният свят (Слънце) и бушуващите емоции в техния вътрешен свят (Луна), е вечният стремеж, заложен в зодия Рак. Тяхната честа смяна на настроенията може да бъда наречена още "Лунни преживявания".

Луната е най-бързото небесно тяло, което дава отражение на нашите ежедневни настроения, затова и тези Лунни деца са като проводник и емоционално огледало на външния свят.

Детето зодия Рак или асцендент Рак

Водата е техният елемент и затова те реагират много позитивно на разходки и почивки край водни басейни, когато вали дъжд или просто ги къпете дълго в топлата вана.

Обичат домашният уют и вкусна храна и отношението им към хапването също ще е свързано с емоционалното им състояние. Може да изпитват ту голям апетит, ту липса на желание да сложат каквото и да било в уста.

Изглеждат тихи и спокойни, но всъщност кардиналната сила на зодия Рак ги прави много добри лидери и им придава необичаен индивидуализъм.

Оригиналното мислене и действия се изявяват още от невръстна детска възраст и колкото повече растат, толкова повече ще впечатляват учителите и близките си хора. Натрупването е тяхна сила – съвсем естествено и бързо се научават да пазят вещите си, да печелят пари, да градят и обзавеждат семейното си гнездо.

Детето зодия Рак или асцендент Рак

Малките представители на зодия Рак са най-емоционалните същества, които ще срещнете в живота си. На лицето им е изписано всичко, което чувстват. Обичат да даряват с усмивката си хората наоколо, когато се чувстват добре и да пищят неистово, когато се чувстват изоставени и самотни в леглото или детската им количка.

Не се стряскайте от тези силни смени на настроенията, просто ги приемете като емоционални топчици, които имат нужда от гушкане и внимание.

Детето зодия Рак или асцендент Рак

И ако позитивната любяща семейна среда е естествена необходимост за всички зодии, то за децата от зодия Рак това е просто съкрушителна предпоставка за тяхното развитие.

Много от децата в огнените или въздушните зодии могат да преодолеят предизвикателствата на дадени семейни проблеми, но специално за малките Рачета това ще е определящо за характера им.

Добре е да са винаги емоционално обгрижени, но не разглезени, да проявяваме разбиране, но не и да отстъпваме винаги. Трудна задача, да, но тя може да бъде изпълнена с любов и взаимна подкрепа. Не забравяйте, че много обичат да ги гушкат докато са бебета и израстващи малчугани.

Лесно могат да бъдат насочвани чрез определени възпитателни методи, най-вече прокарвани чрез авторитета на майката. При подрастващите може да се очаква проява на елементи на бунтарско поведение, дори и семейната среда да е била идеална.

Детето зодия Рак или асцендент Рак

Обичат да се налагат изненадващо на тихия им нрав, могат да проливат необичайно количество сълзи, но за тях това е много важен начин за отърсване от негативните емоции и дори от стреса.

Когато плачат, те всъщност изхвърлят от себе си най-негативната емоция, това е т.нар. здравословен плач, който ще е присъщ и за момченцата, и за момиченцата.

Обичайно имат много артистични заложби, приемете ги като разнообразни средства, с които ще успяват да изразят своите емоции навън – рисуване, поезия, музикални таланти.

Насърчаването към тяхната изява вероятно ще е ключът към техния баланс на Слънце и Луна.

Детето зодия Рак или асцендент Рак

Представителите на зодията имат изключително добра памет, съчетана с афинитет към стари предмети, история и всичко, което носи заряда на минали събития. Сантиментални са, често свръхгрижовни, проявяват състрадателност.

Заложено им е да бъдат по-скоро семейно ориентирани. Сянката на характера им е вкорененото им чувство за вина, непреодолима привързаност към места и хора, която понякога може да ги доведе до зависимост от тях. Могат да проявяват пасивна агресивност и да внушават вина.

Имат непреодолима нужда да се чувстват необходими на някого или да бъдат център на вниманието в група или колектив. Но тази тъмна страна на характера им ще се прояви само, ако не са овладели баланса на силните си емоционални състояния.

Линда Гудман казва, че те притежават "лунно сърце"- най важно е да бъдат разбирани и да получават необходимото им съчувствие, иначе могат да залитнат към равнодушието и липсата на умения да се получава и дава любов ще ги отблъсне от света и ще ги направи самотници.

Детето зодия Рак или асцендент Рак

Асцендент Рак ще озари емоционално дори децата от зодия Водолей и зодия Козирог, които често подлагат на анализ емоциите на околните. Този асцендент придава една особена мекота в погледа и излъчването, а привързаността към семейството и дома, който обитават, са просто пословични.

Децата с този асцендент са много дружелюбни същества, които обаче ще споделят своя вътрешен свят и емоции само на хората, които са доказали своята лоялност и ответна добронамереност.

Понякога им липсва самочувствие и често търсят емоционална подкрепа в любимите си хора. Ако вашето дете има асцендент Рак, наблюдавайте как Луната ще влияе изключително на настроението му. Ако следите нейните цикли, ще имате обяснение и подготовка за посоката на настроенията им.

Детето зодия Рак или асцендент Рак

Обичат често да се уединяват, но не се притеснявайте от този факт. Когато Рачетата се отделят в черупката си и играят или четат сами в стаята си, всъщност зареждат себе си с положителен емоционален заряд, който после ще искат да споделят с любимите си приятели и близки хора.

Тяхната изключително силно развита емоционална памет за вкусове, усещания, хора и преживявания може да бъде феноменална и тези моменти на самота, сякаш дават силата да запечатат в себе си преживяното, но и в същото време да го превъзмогнат.

Често си имат различни необясними страхове - от средата, от непознати неща, от бури, от скорости и пр. Вие сте тези, които ще им дават сигурност и сила да ги преодолеят.

Детето зодия Рак или асцендент Рак

Зодиакалният знак Рак носи в себе си емоцията, любовта, майчината грижа, силата да защитаваме и да обичаме безпрекословно. Емоциите обаче не подлежат на рационализация и обяснения, те имат своя вътрешна механика на зараждане и външна изява. Точно на това ни учат тези деца, да обичаме и приемаме Другия точно такъв, какъвто е.