Детето зодия Риби или асцендент Риби

  • Сподели:
Детето зодия Риби или асцендент Риби

Зодия Риби заема в календара времето от 19 февруари до 20 март. На малките Рибки може да им е отредено последното място в зодиакалния кръг, но именно защото е кръг, а не права линия, астролозите ги сочат като Края, който съдържа в себе си Началото, като зодията, която държи богатството и пъстротата на останалите 11 зодиакални знака.

Външен вид:

Как да опишем с няколко думи външния вид на всяка малка Златна рибка (както нарича Линда Гудман децата от зодията)? Ами те са просто пленителни, чаровни и артистични. Имат отнесен, винаги замечтан вид и сякаш съзират нещо отвъд това, което вие може да видите в света на реалността.

Темперамент – най-силните характеристики на личността:

Неоспоримо е, че зодия Риби са най-чувствителната и емоционална зодия от всички и децата, които носят този слънчев знак, са сякаш попивателни за настроенията на заобикалящите ги хора. Те могат да бъдат ваше емоционално огледало, да имат постоянно сменящо се настроение, което всъщност отразява средата, в която са.

Бъдете внимателни с тях, защото са много сантиментални и лесно раними, също така могат да проявяват невероятна емпатия. В много случаи са срамежливи или неуверени, но тази страна на характера им не ги прави слаби. Ще се уверите в това, когато забележите, какъв инат могат да проявяват, когато пожелаят нещо, просто защото вярват в него.

Обичат да играят както сами, така и в групи с други деца. За тях най-важното е да има представление, в което да участват или да наблюдават. Имат невероятно развита фантазия или може би просто виждат света от приказната му страна.

С напредването на времето ще се изненадвате колко е силна тяхната интуиция и често ще ви изненадват с проницателните си коментари. Понякога ще се усамотяват или дори крият от вас, за да прекарат време сами, да си фантазират на воля и да потъват в собствения си измислен свят с въображаеми приятели и приключения.

Тяхната деликатност е пословична и може да се сърдят за казани думи или неща, които дори не предполагате, че може да ги засегнат. Затова един от най-важните елементи на техния свят е поощрението да бъдат такива каквито са, да изявяват себе си без граници и да не се съобразяват с обичайния ред.

Не забравяйте, че те не понасят правила, процедури и рамки и ако налагате строги изисквания или прилагате наказания, просто ще ги съсипете. Мили отдадени майки от зодия Овен и Дева, това е важна информация именно за вас, тъй като вие носите противоположни черти на темперамента и спазването на ред е важна част от вашия характер.

Възпитателни методи – как да подсилваме тяхната уникална енергия и дарби:

Артистичният талант заложен в детето Риби е неоспорим факт. Вроденото желание да се играят роли и представления във всички ежедневни дейности ще ви съпътства и забавлява безкрайно. Затова е добре да се подтиква постоянно тяхната фантазия да работи.

Това важи особено в моменти, в които ви е необходимо време да свършите нещо. Например – докато почиствате включeте малкия герой с приказна роля на Почистващата фея или елф, който идва и магически помага на мама.

Най-големите неприятели на Рибките са режимът и налагането на строга дневна програма. Най-полезният съвет тук е родителите да се пригаждат към свободния режим на детето, а не обратно. Няма нищо страшно в следването на импулсивните им желания и ежедневен ритъм, който не е последователен.

Важното е да се чувствате взаимно спокойни и обгърнати от тяхната безкрайна любов. Друг важен елемент на отношенията родител - дете зодия Риби е постоянната нужда от окуражаване и похвали, за да преодоляват своята природна неувереност.

Още от малки тези деца показват непоносимостта си към грубости, грозота и дори реалността на живота. Затова често се отвличат в своя фантазен свят на морски мечти. Когато откриете, кой е най-силно проявеният им артистичен талант, заложете на него и го развивайте и подкрепяйте.

Това ще е мостът между реалността и техния илюзорен свят, по който те ще могат да вървят уверено и да развиват себе си. Дарбите им вероятно ще включват много повече от едно умение от всички възможни артистични, музикални, танцувални таланти.

Това пък ще е и причината трудно да се вписват в традиционната рамка на образователната система. Заложете на музика, рисуване и литература. Вероятно е да обичат да четат или дори да творят собствена поезия.

Други особености на темперамента на зодия Риби:

Не залагайте особено на тяхното чувство за отговорност, тъй като то е в съвсем различна посока от общоприетата. Зодия Риби са изключително умни деца, носят самородна емоционалност и обичайно са много толерантни. Трудно понасят неправдите и суровата реалност.

Техните основни качества – талантливи, деликатни, състрадателни, с богато въображение деца, обаче могат да се съчетаят и с това да бъдат често объркани, склонни към зависимост или с желание да избягат от действителността.

Асцендент Риби

Детето с асцендент Риби е много сензитивно, възприема емоциите на другите много бързо и изпитва нужда да бъде не в конкурентна, а в позитивна среда. Вероятно е да има силен творчески усет, който ще успява да прилага с времето във всички области на живота си. Винаги е готово да помогне на някой в нужда.

В същото време често може да бъде неуверено или да не успява да с наложи така енергично, както другите деца в групата или класа. С лекота се адаптира към средата, но ще променя често своите настроения и мнение. И за тях важи правилото – да няма правила!

Общоприетият ред никак не им подхожда на темперамента. Често децата с асцендент Риби са големи поспаланковци и когато си харесат нещо, направо се пристрастяват към него. Възможно е да имат алергии, които понякога даже да не е ясно към какво са.

Най-важно за децата с този асцендент е да се научат да си поставят сами граници и да се разтоварват с любими дейности или творческо усамотение.

Знакът Риби е най-мистичният от всички, той носи в себе си поуката от всички възможни проявления на доброто.

Удивителните способности на децата със зодия или асцендент Риби да усещат, да творят и да се променят са дар не за тях, а за нас – останалите представители на зодиака. Този дар е огледалото, което отразява доброто и любовта в света.

Източник: Деси Микулашева / Първите 7