цветно

Етерично масло за всяка зодия

Marina Pershina / Pixabay

Астрологичните знаци са чудесен начин да научите повече за уникалните си личностни черти или лични предпочитания. Те могат да ви помогнат да се насочите към следващото си приключение в пътната карта на живота. Зодиакът не е предназначен да определи напълно какво ви прави уникални като личности, той може да бъде чудесен инструмент за допълване на вашето пътуване навътре към себе си.

Същото може да се каже и за етеричните масла. От векове хората използват ароматерапия, за да дадат възможност на тялото и духа да си отпочинат. А когато тялото и ума са в хармония, вие се чувствате щастливи и позитивни. Какво етерично масло, обаче, да изберем?

 

Водолей

Като типични въздушни знаци, Водолеите постоянно търсят свободата, от която се нуждаят, за да следват мечтите си. Умни, креативни и независими, представителите на този зодиакален знак имат нужда непрекъснато да развиват мисловната си дейност, за да се чувстват мотивирани. Най-добрите етерични масла за Водолеите са тези, които стимулират ума им.

Етерични масла за Водолей: кедрово дърво, черен пипер и хелихризум.

 

Риби

Рибите са известни сред останалите зодиакални знаци като състрадателни, нежни и интуитивни хора, които се интересуват дълбоко от другите и търсят начини да споделят радостта си с тях. Като по-емоционален и романтичен знак, родените под знака на Риби избират прецизно етеричните масла и ги използват най-вече за облекчаване на тревожността и подобряване на настроението.

Етерични масла за Риби: здравец, лайм и нероли.

 

Овен

Като първи знак на зодиака, Овните се отличават като ярки личности и притежават всички качества да бъдат лидери. Хората, родени под този знак, са известни с увереността си, оптимизма и страстта си. Етеричните масла, които пасват най-добре на представителите на зодия Овен са тези, които повишават енергията, утаяват агресивните емоции и мотивират личността.

Етерични масла за Овен: мента, грейпфрут и сандалово дърво.

 

Телец

Хората, родени под знака на Телец, са прагматични, отговорни, търпеливи и често са гласът на разума в неудобни и стресови ситуации. Роден под владичеството на Венера, този земен знак се справя особено добре с употребата на етерични масла, които допълват тяхната топла личност, насърчават чувството за защита и насърчават благородството им.

Етерични масла за Телец: канела, смърч, и ветивер.

 

Близнаци

Родени под знака на Меркурий, Близнаците често са в постоянно състояние на движение. Възбуждащи и естествено харизматични, тези ярки хора винаги търсят нови начини да се забавляват и да забавляват останалите. Етеричните масла, които се съчетават добре с личността на Близнаците, са те зи, които облекчават неспокойната енергия.

Етерични масла за Близнаци: мандарина, жасмин и иланг иланг.

 

Рак

Естествено интуитивната и упорита личност на Рака прави тази зодия невероятно съпричастна и чувствителна към душевните състояния и емоции на останалите. Раците имат силно развито въображение, склонни са да защитават останалите и да се поставят на тяхно място. Етеричните масла, които подхождат на тази зодия са тези, които успокояват тревожните чувства, повдигат настроението и насърчават творческия процес.

Етерични масла за Рак: босилек, розово дърво и балсам Перу.

 

Лъв

Управлявани от слънцето, родените под знака на Лъва се считат за хора с лидерски качества. Тези личности са невероятно уверени в себе си и доминиращи в своите общества, като същевременно остават еднакво щедри и сърдечни към тези, за които ги е грижа. Лъвовете боравят добре с етеричните масла, като търсят такива, които да облекчат стреса и да ги насърчат в правилната посока.

Етерични масла за Лъв: бергамот FCF, миртол и палмароза.

 

Дева

Като земен знак, родените под знака на Дева са дълбоко свързани с човечеството и земята и са невероятно пригодени към промените, които се случват около тях. Смятани за лоялни, любезни и трудолюбиви, Девите са силно организирани и желаят величие във всичко, за което мечтаят. Девата има нужда от етерични масла, които предизвикват увереност, вдъхват мъдрост и спокойствие.

Етерични масла за Дева: мащерка, садж и пачули.

 

Везни

Дипломатични и справедливи, родените под знака на Везни често се възприемат като миротворци във всяка група. Родени под владетелството на Венера, Везните са невероятно големи любители на изкуството, обучението и приятелството. Етеричните масла, препоръчвани за лицата, родени под този знак, са тези, които помагат за подобряване на психиката и успокояване на нервните състояния.

Етерични масла за Везни: розмарин, чаено дърво и нард.

 

Скорпион

Хората, родени под водния знак на Скорпион, са невероятно изразителни в емоциите си и често са някои от първите, които говорят с приятел в нужда. Находчиви, смели и свирепи в своята лоялност, Скорпионите са отлични лидери и добри спътници в живота. Най-добрите етерични масла за Скорпион са тези, които укрепват психичния фокус и намаляват чувството на крехкост.

Етерични масла за Скорпион: давана, римска лайка, свещен тамян.

 

Стрелец

Родени под ръководството на Юпитер, Стрелците са някои от най-любопитните и енергични знаци в зодиака. Тези хора са известни със своята щедрост и голямо чувство за хумор и имат голяма склонност към пътуванияи приключения. Маслата, които се препоръчват за Стрелец са тези, които поддържат ума, насърчават концентрация и намаляват на чувството на самота.

Етерични масла за Стрелец: витекс Бери, кардамон, тамян Серата.

 

Козирог

Козирозите често имат голямо чувство за независимост и отговорност, което им помага както в личния, така и в професионалния живот. Като земен знак, Козирогът проявява голям самоконтрол и е страхотен в изготвянето на планове и изпълнение на целите. Етеричните масла, които са подходящи за родените под знака на Козирог, са тези, които стимулират паметта, подмладяват ума и предизвикат позитивни мисли.

Етерични масла за Козирог: семена от моркови, корен от джинджифил и синята тъпан.

Мисъл на деня