Има дни и битки, които трябва да изживееш изцяло сам

  • Сподели:
Има дни и битки, които трябва да изживееш изцяло сам

Два цитата от "Повече от любов" - новият роман на Радослав Гизгинджиев, който на 14 февруари ще е в книжарниците в цялата страна. 

1. "Най-тежки са онези моменти, в които имаш нужда да говориш, но не знаеш с кого. Минава ти през ум да се обадиш на най-близките си, но не намираш смисъл да го правиш, защото си сигурен, че думите им ще бъдат безсмислени и няма да ти дадат утеха. И си прав. В тези моменти преглъщаш болката си обратно, навътре към себе си и приемаш, че има дни и битки, които трябва да изживееш изцяло сам. Представяш си хората, които биха те разбрали точно сега – онези, за които си мислиш, че не е подходящо да звъннеш; не си ги виждал от много отдавна или не ги познаваш толкова добре. Онези, за които разумът ти казва, че не са ти близки, но душата ти намира утеха в погледа и гласа им. Тези хора не са родителите ни, не са децата ни, не са и приятелите ни, които виждаме ежедневно. В тези моменти разбираш, че ние не сме заедно с телата и думите си. Ние сме заедно единствено в мислите си."

2. "Има секунди, в които всеки детайл на реалността ясно ни казва, че нещо предстои. Усещаш всичко друго, но не и това, което виждаш с очите си; не онова, което чуваш с ушите си и не това, което докосваш с ръцете си. Душата ти се вглежда в знаци и детайли, които никога друг път не би забелязал. Въздухът става наелектризиран, дори можеш да видиш ситните бляскави искри, как се реят наоколо. Животът ще направи остър завой, който ще промени всичко. Понякога не минават и часове и детайлите се превръщат в съдба, а ние - в свидетели на най-голямата мистерия в човешкия живот."

Има дни и битки, които трябва да изживееш изцяло сам