цветно

Интензивна 10-минутна тренировка за цяло тяло в домашни условия

Снимки: stanimirmihov.com

Нямате време за фитнес? Няма проблем! Добрата новина е, че за тази интензивна 10-минутна тренировка за цяло тяло в домашни условия имате нужда само от чифт дъмбели.

Отделянето на време за фитнес не е единственото нещо, което ни спира да спортуваме. Обикновено една добра тренировка отнема между 45 минути и 1 час и 15-30 минути, а като прибавим и самото отиване и връщане от фитнес залата, може да се сумират над 3 часа.

Нямате нужда от скъпо оборудване, за да изпълните тази тренировка за цяло тяло. Направете по-добро тяло с помощта само на чифт дъмбели и 10 минути от свободното ви време.

Дори да тренирате във фитнес зала, може да използвате тази тренировка като допълнително натоварване, което да забърза метаболизма и да натовари части на тялото, които често се пренебрегват когато се използва фитнес оборудване.

Указания: Направете 4-5 минутна загрявка с тичане на място или скачане на въображаемо въже.

Има 2 варианта за изпълнение на упражненията.

Вариант 1: Изпълнете цялата тренировка от 10 упражнения едно след друго без почивка, всяко за 30 секунди. Починете за 60-120 секунди (според личните възможности) и повторете още веднъж. Така ще изпълните цялата тренировка за 10 минути.

Вариант 2: Изпълнявайте всяко упражнение за 3-4 серии и 10-15 повторения (статичните за 30 секунди), с по-малко от 30 секундна почивка между всяко упражнение. 3-4 серии за трениране.

Препоръчвам ви да изпробвате и двата варианта и да прецените, кой харесвате повече и кой пасва на личните ви нужди и цели.

Да видим видеото!

Прегледайте видеото с тренировката, а след това при нужда се запознайте по-обстойно с упражненията и допълнителните насоки в статията.

Мисъл на деня