цветно

Как да подсилиш имунитета си – три основни стъпки

Снимки: MintBlack4u / Pixabay.com

Все още сме в сезона на настинките, а и в сегашната ситуацията не е излишно човек да е по-предпазлив и да направи всичко нужно, за да подсили имунитета си. Затова в тази статия ще разгледаме няколко полезни съвета за подсилване на имунитета.

В тази статия ще намериш три полезни съвета от сферата на здравословното хранене и тренировките. Ще поговорим за това как да боравиш умело с тях, за да увеличиш шансовете на тялото си да се справи с вирусите. За повече информация разгледай галерията:

1. Да тренираш или да не тренираш… това е въпросът

Може би първият въпрос, който ми задават повечето клиенти, когато се почувстват зле, е – "какво да правя сега – да тренирам ли или да почивам, докато оздравея?".

Накратко:

• Ако симптомите са нагоре от врата – главоболие, запушен нос, хрема - си в състояние да тренираш. Физическата активност може дори да облекчи състоянието ти. Но е важно и да се отбележи, че натоварването трябва да е леко до умерено. В такива моменти не е време да търсиш прогресивно натоварване, а по-скоро да поддържаш формата си с натоварване, с което си свикнал до момента или дори малко по-леко!

• Ако симптомите са надолу от врата – висока температура, болка в мускулите, стомашно неразположение, втрисане – не си в състояние да тренираш. Ако го направиш, може да влошиш състоянието си.

Снимки: mohamed_hassan / Pixabay.com

 

 

 

 

 

Мисъл на деня