цветно

Как да се съхраним по време на празниците

Снимка: JillWellington / Pixabay.com

Макар да се намираме в приказна обстановка, сплотени, с по-отворени сърца и позитивни мисли, светлите семейни празници могат да бъдат опасно минно поле, защото въпросите, намеците и загрижените забележки не спят и напротив, сега са по-напористи от всякога.

Моментът на равносметката е тук и то не защото ние я искаме, а защото сме задължени от близките си да дадем отчет. И това не е от онези съкровени разговори от филмите, в които всеки споделя за вътрешните си изживявания, мечти и страхове, а чиста справка с тикчета – образование, кариера, романтични взаимоотношения и какъв е планът ни за следващите пет години.

Ето няколко начина, благодарение на които може би няма да вземем успешно изпита пред роднините си, но ще останем по-здрави, пълноценни и хармонични отвътре по време на празниците:

Ненужно е да си причиняваме болка

Истината се усеща със сърцето и ако нещо ни вреди или ни носи вътрешна тъга, то това е просто чуждо убеждение, което се опитваме да превърнем в свое, като потиснем естествените си усещания и интуиция.

Нека се откажем от обвиненията и самобичуването – действието им всъщност няма никакъв ефект. Ако виждаме себе си през обичта, ще се чувстваме пълноценни и без чуждите одобрения.

А кой знае, може би по този начин ще дадем позитивен пример и на останалите?

Снимка: JillWellington / Pixabay.com

Cъбития

Мисъл на деня