цветно

Kак да се справиш с липса на апетит при покачване на мускулна маса?

Снимка: Pexels /Pixabay.com

При изготвянето на хранителен режим за покачване на мускулна маса има много променливи, за които трябва да внимаваме и да нагодим добре, според целта и телосложението си. Но без съмнение най-важното условие е да си осигурим калориен излишък. С други думи – да приемаме повече калории отколкото горим.

Но когато тренираш усилено за покачване на мускулна маса, гориш доста калории, а тези, които приемаш са още повече. Понякога това количество идва в повече и се оказва че апетитът не е толкова добър, колкото ни се иска.

Ето няколко съвета как да се справиш с липсата на апетит по време на такъв режим и да направиш приемането на големия брой калории по-лесно:

1. Промени броя или честотата на храненията си за деня

Стига да приемаш достатъчно калории и макронутриенти за деня, колко често ще се храниш не е от толкова голямо значение. От анаболна (растежна) гледна точка, за тялото няма значение дали ще се храниш 3 или 5 пъти – през 2 или през 4-5 часа.

Ако храненията ти идват твърде чести – увеличи количеството храна на хранене и намали бройката им, 3 хранения през около 4-5 часа. Ако пък проблемът е в прекалено многото храна наведнъж – разбий я на по-чести и по-малки хранения, като можеш да стигнеш до 5-6 хранения за деня, през 2,5-3 часа интервал.

Избери варианта, с който се чувстваш най-комфортно.

Снимка: zuzyusa / Pixabay.com

Cъбития

Мисъл на деня