цветно

Kак да се справиш с липса на апетит при покачване на мускулна маса?

Снимка: Pexels /Pixabay.com

При изготвянето на хранителен режим за покачване на мускулна маса има много променливи, за които трябва да внимаваме и да нагодим добре, според целта и телосложението си. Но без съмнение най-важното условие е да си осигурим калориен излишък. С други думи – да приемаме повече калории отколкото горим.

Но когато тренираш усилено за покачване на мускулна маса, гориш доста калории, а тези, които приемаш са още повече. Понякога това количество идва в повече и се оказва че апетитът не е толкова добър, колкото ни се иска.

Ето няколко съвета как да се справиш с липсата на апетит по време на такъв режим и да направиш приемането на големия брой калории по-лесно:

2. Наблягай на храни, богати на калории

Ако апетитът липсва, успех с поглъщането на 3000 калории и отгоре, главно от пилешко месо, ориз и картофи…

Да, чистият протеин и качествените въглехидрати са абсолютно задължителни в режима за покачване на маса, но ако не можеш да приемеш достатъчно от тях, за да си осигуриш калориен излишък за изграждане на мускулатурата – нещата се обезсмислят.

Така че едно евентуално решение, макар и не перфектно, е да замениш част от тези храни с такива, по-богати на калории. Това ще означава, че ще приемаш същите калории в по-малък грамаж храна, а това ще те облекчи при липса на апетит.

Снимка: RitaE / Pixabay.com

Cъбития

Мисъл на деня