цветно

Kак да се справиш с липса на апетит при покачване на мускулна маса?

Снимка: Pexels /Pixabay.com

При изготвянето на хранителен режим за покачване на мускулна маса има много променливи, за които трябва да внимаваме и да нагодим добре, според целта и телосложението си. Но без съмнение най-важното условие е да си осигурим калориен излишък. С други думи – да приемаме повече калории отколкото горим.

Но когато тренираш усилено за покачване на мускулна маса, гориш доста калории, а тези, които приемаш са още повече. Понякога това количество идва в повече и се оказва че апетитът не е толкова добър, колкото ни се иска.

Ето няколко съвета как да се справиш с липсата на апетит по време на такъв режим и да направиш приемането на големия брой калории по-лесно:

Ето няколко конкретни съвета за това:

• Включи си по шепа сурови ядки и/или сушени плодове като добавка между основните хранения.

• Част от водата за деня (1-2 чаши) можеш да замениш с 1-2 чаши пълномаслено прясно мляко. Вкусно е, а 2 чаши от него лесно ще добавят около 250-300 ккал към приема ти за деня, без да ги усетиш.

• Хапни салатата към основното с десетина грама зехтин допълнително. Това са още близо 100 ккал, и то от полезни мазнини.

• Добави шепа стафиди към закуската си. Дали ще са в купата с овесени ядки или като десерт след протеиновия омлет или тост – решението е твое.

Комбинирайки няколко от тези идеи, лесно ще си спестиш до 1000ккал от основната храна за деня.

Снимка: RitaE / Pixabay.com

Cъбития

Мисъл на деня