цветно

Kак да се справиш с липса на апетит при покачване на мускулна маса?

Снимка: Pexels /Pixabay.com

При изготвянето на хранителен режим за покачване на мускулна маса има много променливи, за които трябва да внимаваме и да нагодим добре, според целта и телосложението си. Но без съмнение най-важното условие е да си осигурим калориен излишък. С други думи – да приемаме повече калории отколкото горим.

Но когато тренираш усилено за покачване на мускулна маса, гориш доста калории, а тези, които приемаш са още повече. Понякога това количество идва в повече и се оказва че апетитът не е толкова добър, колкото ни се иска.

Ето няколко съвета как да се справиш с липсата на апетит по време на такъв режим и да направиш приемането на големия брой калории по-лесно:

3. Възползвай се от течната храна (шейкове)

Един от най-бързите и лесни начини за набавяне на голямо количество калории при режим за покачване е приемът на блендирани миксове.

Помисли си кое е по-лесно за прием и преработка – 200 гр. Пилешко + 200 гр. Картоф + 200 гр. броколи или 60г суроватъчен протеин, блендиран с 200 г мляко, 1 банан и малко овесени ядки. Със сигурност течният вариант е доста по-лесен начин да се сдобиеш с нужните калории

Но! Бързам да добавя, че шейковете не са пълноценни заместители на приготвената храна и трябва да се използват по-скоро като допълнение към нея, за да ни улеснят с набавянето на необходимата енергия за деня. Тогава, когато или нямаме време за приготвянето на ястието, или нямаме апетит за приема му.

Снимка: RitaE / Pixabay.com

Cъбития

Мисъл на деня