Как ви влияе стресът? Зависи под какъв знак сте роден

  • Сподели:
Как ви влияе стресът? Зависи под какъв знак сте роден

За да се сведе до минимум негативното въздействие на стресовите ситуации върху здравето ни, астролози и психолози са разработили специални препоръки, в които си струва човек да се вслуша. Как ви влияе стресът? Зависи под какъв знак сте роден.

Овен

Характер: Вие сте непостоянни, нетърпеливи, раздразнителни. Препускате стремглаво в стремежа си да завоювате света и затова правите всичко бързо, а ако нещо не се получава, започвате да се сърдите, не си намирате място и излизате от кожата си.   

Съвет: Не избухвайте за дреболии. Ако назначената среща пропадне или се отложи, не фучете, а превключете вниманието си върху нещо друго, по-добре се заемете с някаква спокойна, монотонна, не изискваща внимание работа. Ползата ще е налице, стресът ще бъде преодолян, забравяйки за него заети с новото занимание.   

Телец

Характер: Вие сте спокоен, търпелив, тих човек, правите всичко, без да бързате, методично. Привикнали сте да сдържате емоциите си, затова напрежението се трупа във вас постоянно, докато дойде момента, в който сте готови да избухнете.

Съвет: Ако нещо ви безпокои, действайте веднага, без да трупате раздразнението си. Ако някой от колегите с нещо не ви харесва, не чакайте момента, когато ще сте толкова ядосан, че ще изречете в очите му такива неща, че после ще съжалявате за това. Кажете му за своите претенции още когато започнете да се сърдите. А ако чувствате, че вече не можете да издържате, заемете се с физическа работа, която ще ви помогне да се успокоите и ще свали напрежението ви.   

Близнаци

Характер: Вие често сте напрегнати, загрижени сте за нещо, трябва ви съвсем малко и вече се чувствате мъченик. Най-често това са всякакви дреболии, заради тях обаче губите контрола над себе си и се превръщате в кълбо от нерви. 

Съвет: Научете се да планирате живота си, за да го подредите. Предварително планирайте времето си. Преди лягане подреждайте целия си утрешен ден. Това ще ви помогне да намалите бремето на стреса и дори да се отпуснете, защото ще чувствате, че контролирате повечето ситуации и проблеми. Не се задълбочавайте в дреболиите, които ви безпокоят. Задайте си въпроса: струва ли си да се разстройвате заради тях? 

Рак

Характер: Вие не можете да понасяте да ви подбутват, да ви карат да бързате. Защото точно тогава изпадате в стресово състояние. Трудно ви е да откажете каквото и да било на членовете на семейството си и на приятелите си. Времето не ви стига катастрофално, нещо не се получава - и в резултат вие се чувствате постоянно напрегнати. През цялото време сте дъжни нещо някому.

Съвет: Опитайте се да си направите график на нещата, които трябва да свършите, и строго се придъжайте към него. Ще успеете да свършите повече и никой няма да ви гони за нищо. Ако все пак не успеете да свършите нещо, не изпадайте в паника, кажете си: "И утре е ден!" Научете се също така да казвате "не", когато ви молят за нещо, а времето явно не ви достига. Започнете да отказвате отначало за дребни неща, а когато изработите у себе си необходимата твърдост, започнете да отказвате и сериозните молби.   

Лъв

Характер: Вие сте твърде взискателни и когато някой постъпва не така, както ви се иска, се разстройвате за дълго време, а след това избухвате.

Съвет: Научете се да не притискате хората, за да избегнете честите конфронтации. помислете за това, че и вие съвсем не винаги постъпвате така, както очакват от вас. Веднага ще усетите, че напрежението започва да спада. Ако все пак усещате, че не можете да укротите гнева си, "охладете" се - поразходете се, почетете вестник, заемете се с нещо, което да ви откъсне от онова, което поражда стреса у вас.  

Дева

Характер: На вас с вашето трудолюбие ви е трудно да се отпуснете. Нужно ви е всичко да върви идеално като по часовник, а ако не е така, започвате да се разстройвате, самонавивате се и при най-малките спънки в работата.

Съвет: Подредете задачите си по важност, а след това използвайте таланта и енергията си за най-доброто им изпълнение. Освен това научете се трезво да преценявате проблемите си. Повярвайте, така скоро ще откриете, че много от тях се решават от само себе си или ги решават други вместо вас.

Везни

Характер: Вие сте нерешителни и затова ви е трудно да изберете един определен начин за решаване на даден проблем: ами ако това не е най-добрият начин? Освен това вие се стараете да сте честен с всички и когато виждате несправедливост, това ви угнетява.

Съвет: Помнете, че животът е несправедлив и вие не сте в състояние да унищожите цялото зло в света, каквото и да направите. Вместо да се терзаете, сблъсквайки се с несправедливост, насочете енергията си съм решаването на проблеми, с които можете да се справите реално. Скоро ще почувствате, че се освобождавате от нерешителността си и душевните си преживявания, ще усетите, че можете да сте полезни и ще престанете да се разстройвате от ситуации, които не можете да промените.

Скорпион

Характер: Вашата страст е да сте "шеф" и затова вие се ядосвате, когато другите правят нещата не така, както вие смятате за необходимо.   

Съвет: Заставете себе си да разберете, че вие не сте единствен в този свят. Има и други, всеки със своето "Аз", със свои желания, възгледи и т.н. Ако съумеете да направите това, вие ще видите, че хората с по-голямо желание ще се вслушват във вас, ако сте по-малко взискателни, по-любезни и търпими.   

Стрелец

Характер: Вие често се стремите да обхванете необятното, а когато това не ви се удава, изпадате в гняв или униние. При това вие сте прекалено честни и откровени: нерядко казвате неща, които разстройват другите. Всичко това предизвиква стресови ситуации.

Съвет: Хубавичко претегляйте думите си, преди да кажете нещо. Могат просто да не ви разберат, ако сте резки и откровени. Ако видите, че сте разстроили някого, постарайте се да поправите ситуацията. И не се стремете да решите всички световни проблеми: това още никой не е успял да стори.

Козирог

Характер: Вие сте амбициозни, решителни и умеете да се концентрирате върху конкретен проблем. Но заедно с всички тези достойнства, сте в състояние да изпадате в униние, ако нещо не се получава. Проблемът не се решава, настроението ви се разваля - и така влизате в затворен кръг, докато сами не си докарате стреса.

Съвет: Научете се да се радвате на дребните радости, те ще ви отвлекат за известно време от проблемите, ще ви помогнат да се освободите от напрежението. Заемете се с някаква любима дейност. Затова бизнесмените играят голф, а домакините гледат "сапунени опери". А когато влезете в норма, ще продължите работата си.

Водолей

Характер: Вие сте оригинал, човек с непредсказуем и независим характер. Постъпвате под влияние на моментното си настроение или случайна мисъл, не умеете да планирате живота си, което неизбежно ви довежда до стресови ситуации.

Съвет: Направете свое правилото: преди да решавате нещо, да се посъветвате с други хора. Това може да предотврати много ваши грешни действия. Постарайте се да примирите своята склонност към независимост и необходимостта да сътрудничите и да се подчинявате на други хора. Ако се опитвате да правите всичко сами, стресът е неизбежен.

Риби

Характер: Вие твърде силно преживявате чуждите проблеми, а и самите вие сте леко раними. Предъвквате нанесените ви дребни обиди, което в края на краищата ви хвърля в мрачно нервно състояние. Често се стараете да угодите на другите, те виждат това и започват да ви използват, да говорят грубо с вас и т.н. В резултат на всичко това - вие сте в стрес.

Съвет: Не се старайте да угодите на всички. Няма нищо егоистично в това да реализирате желанията и потребностите си, а не само проблемите на околните. Учете се да не приемате всичко близко до сърцето.