Какво да направим, когато всичко върви наопаки?

  • Сподели:
Какво да направим, когато всичко върви наопаки?

Понякога плановете ни за настоящето се объркват. Но какво да правим, когато всичко и всеки върви срещу нас?

1. Довери се на Вселената

Всяко нещо се случва с причина. Понякога една кола, която не пали, спасява живота ти. Понякога едно уволнение води до собствен бизнес. Друг път една провалена връзка те учи да цениш себе си. И следващия си партньор.

2. Забави темпото

Приемаме сценарии, в които проектите ти се провалят. Телефонът ти се разваля. Или още по-зле - чупиш си крака. А може би това са ясни знаци, че трябва да забавиш темпото. И да обърнеш комуникацията отвън-навътре. Как да комуникираме качествено с другите, ако сме загубили връзката със себе си?

3. Просто остави нещата така

Ако постоянно се съпротивляваме на обстоятелствата, губим излишни време и енергия. От нас зависи единствено как приемаме нещата.

4. Поискай помощ

В индивидуалните си консултации често чувам "Аз правя всичко сам/а. Писна ми". След което питам "А ти поиска ли помощ?".

Това, че имаш нужда от подкрепа, не значи, че си слаб човек. По-скоро това, че я отказваш, говори много за Егото ти. Много хора се дразнят на по-слабите от себе си. На жени, които позволяват на мъжа си да ги издържа. На служители, които си намират работа с връзки. На деца - богати наследници.

Истината е, че това, което ни дразни в другите, говори много повече за нас, отколкото за тях. Ако и ти влизаш в тази група, анализирай как молиш за помощ. И как се чувстваш, когато я приемеш.

5. Поеми отговорност

Често хората се оправдават с ретроградната Венера, ретроградния Меркурий и т.н. Разбира се, те са им виновни за всичко. Истината е, че планетите с нищо не са ви виновни. Те просто отключват дадени периоди и събития в живота ни.

Но причината за всичко са нашите мисли, действия и отношение. Както и отказ да последваме себе си. Отговорността е в наши ръце. Просто понякога сме твърде жалостиви към себе си.

А сега вземи ключовете за живота си и виж докъде можеш да стигнеш.

Повече от авторката вижте на facebook.com/denitsa.krasimirova21