цветно

Какво лекува щипката за пране, поставена на ухото?

Ако се придържате към идеята, че периодичната болка и неразположенията са част от нашия живот и не е нужно за всяко кихане да се тича при лекар, тази идея със сигурност ще ви допадне. От несилна болка можете да се отървете с помощта на... ушите! Да, ушите!

Квалифицираният рефлексолог Елен Луис (Helen Chin Louis) съобщава, че на повърхността на ухото у човека има рефлексна карта на тялото, състояща се от нервни окончания и връзки към централната нервна система. Въздействието върху всяка конкретна област от ухото може да ви освободи от болка в определена част на тялото.

Всяка една от тези 6 точки е свързана с определени части на тялото. С натиск върху тях, можете да се отървете от болка в определена област.

Източник: bg.checkonline4you.com / Снимки: littlethings.com

1. Гръб и рамене. Горната част на ухото отговаря за гърба и раменете. Ако чувствате напрежение в тези области и болка, поставете на ухото щипка в зона 1. Само след една минута ще почувствате, че напрежението постепенно стихва. Повторете "процедурата" няколко пъти на ден и ще забележите подобрение

Мисъл на деня