Кари Брадшоу: 25 култови цитата

  • Сподели:
Кари Брадшоу: 25 култови цитата

Сериалът "Сексът и градът" направи малка революция, преобръщайки представите на жените (дори и на мъжете) за приятелството и отношенията между двата пола; за връзките, секса, любовта и брака; за модата, стила и начина на живот... HighViewArt.com подбра своите любими мисли от Кари Брадшоу, които отдава са част от сленга на модерната жена от всички точки на света.

1. "Похарчила съм 40 000 долара за обувки, а нямам къде да живея. Буквално ще се превърна в жената, която живее в обувките си."

2. "Ние с теб толкова приключихме, че ни трябва нова дума за това."

3. "Истината е, че понякога е наистина трудно да се върви в обувките на необвързано момиче. Ето за това са нужни наистина специални обувки, които да направят разходката по-приятна."

4. "И тогава го осъзнах, двадесет-и-няколко-годишните момичета са прекрасни, докато не видиш някоя от тях с мъжа, който е разбил сърцето ти."

5. "Обичам парите ми да бъдат закачени там, където мога да ги видя - в гардероба си."

6. "Мисля си, че топките за мъжете са като чантите за жените. Това е просто малка торбичка, но се чувстваме голи без тях."

7. "Вселената не винаги играе честно, но има добре развито чувство за хумор."

8. "Ние с теб сме като тази червена стена - на теория звучи добре, но на практика просто не се получава."

9. "Ами добре?! Той каза "Ами добре!". Започвам да си мисля, че проблемът е, не че си предложила, а че си му предложила и той е отговорил "Ами добре!"

10. "Боже мой! Знаете ли какво е това? Това са Маноло Бланик Мери Джейн. Мислех си, че са градски обувен мит."

11. "Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред."

12. "Никога няма да бъда жената с перфектната прическа, която носи бяло, без да се изцапа."

13. "Ако си уморен, взимаш си почивка, не се местиш в Напа."

14. "Аз имам стил и той не включва гащички с камъчета."

15. "Когато се преместих в Ню Йорк, бях разорена. Понякога си купувах Vogue вместо вечеря. Чувствах се по-нахранена."

16. "Не разбирах и думичка от това, което тя казваше, но имах чувството, че притежавам всичко италианско, което имах нужда да познавам: Долче, Долче, Долче."

17. "Красотата е краткотрайна, но апартамент над парка с контролиран наем - това е вечно!"

18. "Търся любов. Истинска любов. Абсурдна, всепоглъщаща, да не можем да живеем един без друг, такава любов."

19. "Мислех си, че хората, които седят сами в Старбъкс и работят на компютрите си, са претенциозни позьори. Сега знам, че те просто скоро са заживели с някой."

20. "Преди да си необвързан означаваше, че никой не те иска. Сега означава, че си красив, секси и имаш нужда от време да решиш какъв искаш да е животът ти и с кого да го прекараш."

21. "Казват, че нищо не е вечно. Мечтите се променят. Сезоните идват и си отиват, тенденциите също, но приятелството никога не излиза от мода."

22. "Във всяка връзка идва момент, в който романтиката се оттегля и дава път на реалността."

23. "В крайна сметка сезоните се менят, както и градовете. Хората идват и си отиват от живота ти. Но е успокояващо да знаеш, че тези, които обичаш, винаги ще са в сърцето ти. И, ако си късметлия, ще са само на един полет разстояние."

24. "Мъжете, които са прекалено красиви, никога не са добри в леглото. Просто никога не им се е налагало да бъдат."

25. "Това е като загадката на Сфинкса. Защо има толкова прекрасни неомъжени жени и толкова малко страхотни неомъжени мъже?"

Кари Брадшоу: 25 култови цитата

"Сексът и градът" (Sex and the City) е американски сериал с участието на Сара Джесика Паркър. Сюжетът проследява ежедневието на четири жени, живеещи в Ню Йорк, по едноименния роман на писателката Кандис Бушнел