цветно

Лесни декорации с миди и рапани

Снимка: pexels.com

Морските курорти изобилстват от сергии с мидени сувенири (на места може да попаднете и на гащи, но това е дълга и болезнена тема). Някои плажове са богати на черупки и лесно може да си "наберете" сами, но други нямат такова разнообразие.

Ако не сте от ловците, нито от гмуркачите, лесно бихте могли да си закупите една кошничка с миди асорти - има ги навсякъде.

Доста от нас имат афинитет към декорирането и самоделната украса. Понякога обаче идеи не се задават на хоризонта, особено когато морето от мисли е бурно и вълните му се плискат ту в една посока, ту в друга.

Давам ви зелено знаме с няколко идеи, в случай че мисловните ви вълни в момента не са кристални и дъното не се вижда особено ясно :)

Ето няколко предложения за бързи декорации с миди и рапани, които може лесно да осъществите у дома без много средства, цапане и разхвърляне.

Морска покривка

Трябва ви парче памучен плат с морски десен, което може да закупите от почти всеки магазин за платове. Слагате го на масата, нощното шкафче, а защо не и на шкафа за обувки, и започвате да редите артистично миди, морски звезди, рапани…

Снимка: личен архив на автора

Мисъл на деня