Линда Гудман: Жената Скорпион

  • Сподели:
Линда Гудман: Жената Скорпион

Жената Скорпион е красива по един завладяващ и загадъчен начин. От нея се излъчва магнетизъм, гордост и самоувереност. Но ако сте внимателни, ще забележите в нея разочарованието, че не се е родила мъж.

Вече усещам във въздуха напрежението от гнева на плутоновите жени, заради това, че разкривам тяхната тайна. Трудно бихте намерили дори една от тях, която да не се мисли за жена до мозъка на костите си и сигурно вече се удивлявате на твърденията ми. Вярно е, че тя е очарователна и съблазнителна.

Но да не би да съм казала, че прилича на момче или че не държи да изглежда като всяка нормална жена? Въпросът е в това, че желанието й да прилича на мъж е подсъзнателно. Тя инстинктивно усеща, че колкото по-малко ограничения си налага, толкова по-големи възможности ще се разкриват пред нея. Но крие този свой стремеж.от самата себе си и никак няма да й се хареса, ако бъде разкрита.

Веднъж вече разбрала разликата между сините и розовите терлички, тя ще приеме, че трябва да носи розови, защото прекрасно умее да се нагажда към правилата на околния свят. Но розовото в никакъв случай не е нейният цвят. Цветовете, които отговарят на нейната природа, са тъмнокестенявото или наситеночервеното, които далеч не са женски цветове.

Ала тя е способна да ви убеди в противното, за което, естествено, заслужава уважението ни. Познавам една жена Скорпион, която великолепно се преструва на беззащитно пухкаво котенце. Така глезено мърка, че мъжете наистина я вземат за едно от най-женствените създания. И осъзнават грешката си, едва когато попаднат в капана й. Беззащитно, пухкаво котенце ли?

Жените Скорпиони се отнасят с презрение към всеки провал на жена, която е станала любима, жена и майка. Момичето Скорпион майсторски прикрива желанието си да властва и великолепно представя образа на жената, при това много по-изискано, отколкото го правят момичетата от други мъжки зодии като Овен, Лъв или Стрелец.

Поне до сватбата тя няма грешка. Но веднага след като почисти конфетите от сватбеното си сако и продуха илюзиите в главата си, на нейния жених може да му се случи нещо неподозирано и изненадващо. Тя ще надмогне инстинкта си и ще позволи на съпруга си да й запали цигара (за разлика от марсовата жена) и ще го прикове с магическия поглед на екзотичните си очи. Тя знае, че така е много по-изискано, отколкото да бърка в кибрита и после да издуха дима от цигарата в лицето му.

И много други неща знае жената Скорпион. Някоя друга би се хвърлила направо в обятията ви и би разгласила на целия свят връзката си с вас. Момичето на Ноември върви към вас бавно, загадъчно и ви докосва безмълвно с интимното си послание. Тези жени са еднакво съблазнителни с джинси, с маратонки или с брич за конна езда.

Може би това се дължи на дрезгавия им глас. Знам една жена Скорпион, която така и не свали от главата си бейзболната си шапка, докато бъдещият й съпруг я ухажваше, и му говореше само за бухалки и топки. Въпреки това беше съблазнителна като Мата Хари и успя да го омагьоса. (Беше хипнотизиран човекът).

Възможно е да я предизвикате с интереса си, но не очаквайте да се разтопи от ухажването ви. Не очаквайте от нея премрежени ресници и сляпо обожание. Обикновено жените Скорпиони приличат на момчета с къси остри мигли. Не им се налага да рисуват загадъчните си очи, които безпогрешно четат вашите мисли.

Друго момиче може да се разтопи, ако прошепнете нещо романтично в ушенцето му, но жената Скорпион само ще ви прониже с проницателен поглед, защото вече е разгадала същинските ви намерения. Няма смисъл да флиртувате с нея – тя е като рентгенов апарат. Ако не предлагате нищо сериозно, значи само й губите времето и я оскърбявате. А да оскърбявате момиче Скорпион не е най-умното нещо. Не е и достатъчно здравословно. Ако не се досещате за какво става дума, попитайте някой, който знае. Може и да ви полазят тръпки, ако чуете неговата история.

Жената Скорпион е фатално опасна и не се подвеждайте от плахата й усмивка, от нежното й кокетство и от ангелския й глас – обикновено зад тях тя крие голяма отмъстителна енергия. Астролозите добре знаят това. Но вие също трябва да бъдете наясно с тези неща, защото вие сте решили да я покорявате или пък на вас ви се налага да се защитавате от нея. А може би едното и другото едновременно.

Когато жената Скорпион изгуби контрола си над кипящите плутонови чувства, тя изпада в непозната за небесата ярост. Тази жена може да бъде надменна и високомерна, саркастична и хладна, а в следващия момент да се разгорещи до червено като печка. Тя може да бъде злобна в омразата си и страстна в любовта си. Способна е да крещи като побесняла горила и да гука като нежна гургулица. Едно трябва да запомните – тя никога не може да бъде вяла.

Жената Скорпион има една особена дарба, която смущава и от която могат да ви полазят тръпки. Това е някакъв странен вид черна магия, която тя владее до съвършенство, като истинска магьосница. Ако веднъж сте срещнали погледа й, шансът ви да се измъкнете е нищожен. Тя притежава мистично шесто чувство и това й дава възможност да разпознае бъдещия си спътник от пръв поглед като мигновено му предава това свое усещане. Имате две възможности – или да се предадете покорно пред нейния чар и да коленичите, или обезумели от страх Да потърсите спасение в бягство. Какво предпочитате?

Не бързайте да решавате. Може би ви предстои да разберете тайните на живота. Тя ги знае. Ще ги открие и пред вас. Всъщност, би трябвало да сте поласкан, че ви е удостоила със загадъчния си поглед. Жената Скорпион презира мъжката слабост. Тя предпочита дързостта и смелостта. Тя търси съпруг, на когото с удоволствие би се подчинила, ако той се отнася с уважение към нейната индивидуалност. Той трябва да е силен, мъжествен и по-впечатляващ от останалите мъже.

Трябва да притежава висока интелигентност, която да подхожда на нейния остър ум и да предлага нещо повече от абстрактни философски игрословици в общуването с нея. Така че, напрегнете се и си сложете една горда усмивка. Всички около вас ще решат, че сте страхотен, щом сте успели да привлечете вниманието й. Мъжете, жените, всички. Помислете и ще видите, че това може да открие пред вас неподозирани перспективи. В сравнение с времето, преди да бъдете забелязан от нея, сега акциите ви ще се повишат рязко.

Мъжът, който е успял да спечели сърцето на жена Скорпион, може да счита себе си за необикновен, дори изключителен. Нейната любов към вас също няма да има равна на себе си и това може да се разглежда в няколко аспекта. При всички случаи вие ще бъдете човекът, към когото тя ще проявява най-голям интерес. Ако е типичен Скорпион, ще ви бъде предана докрай и ще се стреми непрекъснато да ви създава радост. Ако пък е трудно да ви се угоди, тя няма да се примири, а ще положи страстни усилия да ви извади от безразличието.

Сигурно забелязвате, че употребявам думата "страстни". Известно е, че страстта на плутоновите жени е предмет на много невероятни слухове, разпространявани сред мъжете. Тези слухове са верни. В душата на тази жена кипят горещи страсти, макар че тя успешно ги крие с хладното си държане зад спокойния кадифен израз на лицето си. Мъжете свързват думата страст само с конкретни романтични преживявания.

По този начин те подценяват жените Скорпион, защото плутонозото тълкуване на тази дума разкрива много по-широко съдържание. То ангажира чувствата й към всичко, до което тя се докосва. Жената Скорпион никога не може да бъде заинтригувана просто така, донякъде.

Тя е неспособна да бъде безразлична или безучастна. Тя не може просто да одобри или да не одобри, било то пиеса, книга, религия или човек. Тя или гневно отхвърля, или възторжено превъзнася. Ако в нея не пламне една от тези две страсти, обсъждането на нещото, каквото и да е то, става безпредметно.

А по ведрия израз на лицето й, който се появява след всеки малък или голям ядрен взрив, ние ще разберем, че тя е останала незасегната от емоционалните бури. Нейната ярост е затихнала, лицето й отново е придобило кадифена мекота. Ще ви бъде много трудно да убедите тъщата си, че именно дъщеря й е потрошила чиниите и е изпокъсала пердетата. Някои могат да помислят, че вие нарочно злепоставяте жена си. Как така? Как можете да обвинявате това кротко и очарователно момиче? Засрамете се! Моите съчувствия (ако ви топлят).

Тази жена има толкова прекрасни добродетели, че е съвсем нормално и пороците й да бъдат също така ярки. Но вие мислете за добродетелите й. Добре, добре, мислете за добродетелите й, след като цицината на главата ви спадне.

Мракът и сенките я привличат магнетично, така че отначало тя може да ви заприлича на съблазнителен забранен плод. Странният й самовглъбен поглед засилва това ваше усещане. Желанието да проникне в тайните на битието кара момичето Скорпион понякога да навлиза в опасни води и тъй като не изпитва никакъв страх (ще я обладават неясни страхове, само ако Луната в рождения й хороскоп е ранена), любопитството може да я завлече в зло-кобни въртопи.

Но тя непременно ще изплува при всяко следващо откритие и ще бъде още по-силна, още по-чиста. Плутон ще я накаже с чувство за вина и тя горчиво ще се разкайва, ако е допуснала да полепне тиня по нея, но въпреки това силният й характер ще й помогне да се извиси като феникс от пепелта на своите приключения.

В есето на Халил Джубран "Пророкът", на въпрос за Доброто и Злото, Пророкът отговаря: "Мога да ви говоря за доброто във вас, ала за злото – не. Понеже що е злото, ако не добро, измъчено до смърт от глад и жажда? Истина ви казвам, когато доброто във вас изгладнее, то дири храна и в най-тъмните пещери, а когато изжаднее, пие даже от мъртвата вода."

Ето го съвършеното описание на Скорпиона. Тя е опознала милион човешки слабости, впускала се е в безброй всевъзможни преживявания, за да разбере вкуса на познанието. Но по един удивителен начин след всичките си авантюри остава извън подозрение и продължава да превъзхожда другите жени. Тя умее да пази тайни.

Странно е, че хората са склонни да доверяват именно на Скорпионите много свои тъмни постъпки, макар че на вратата им пише: "Частна собственост. Влизането забранено!" Жената Скорпион обича да й се изповядат и никога не издава чуждата изповед дори пред вас. (Изключение може да има, когато в хороскопа й Меркурий е ранен).

Не се опитвайте да научите личните й тайни. Тя е очертала своя личен периметър, който не може да бъде прекрачен, строго охранявани пространства в ума и душата си, където е недостъпно за чуждия поглед. Това не означава, че е прикрита, напротив, много често е жестоко пряма, но просто притежава мисли и чувства, които не би споделила с никого, даже с вас.

Тя е невероятно предана на оня, който е силен и почтен с нея, но няма да удостои даже с поглед слабоволни-те. Чувството за собствено достойнство я прави да изглежда надменна и самомнителна в отношенията си с хората. Донякъде е точно такава, защото нейната лична кастова система е по-строга от тази на жените Лъв и Козирог.

Скорпионите по принцип са особено взискателни при избора на приятели. Те пазят до края на живота приятелството си с достойните, но без колебание отхвърлят всяка близост с празнодумците, с безхарактерните, с нищожествата. Жената Скорпион притежава невероятна упоритост и смелост – те са заложени в природата й, те й помагат, когато трябва да се пребори с изкушенията – от алкохола и наркотиците до жестоката отмъстителност и безизходното отчаяние, които я разрушават.

Все някога тя изглежда ще се отдаде на някакъв окултизъм и сигурно ще се опита да проникне в древните тайнства и неизвестните светове. Скорпионите са склонни да извървят целия път от религиозния фанатизъм до крайния атеизъм. Жената Скорпион е в състояние да ви даде съпружеска любов и вярност без непременно да ви бъде съпруга. Тя е всеотдайна в чувствата си и не се интересува от клюките на съседите, ако поради независими от вас причини бракът ви е невъзможен.

Нещо повече, връзката с жената Скорпион в подобна извънредна ситуация е много по-истинска и дълбока, отколкото блудкавото фалшиво съжителство в повечето законни бракове. Общественото лицемерие не може да попречи на тази жена да се стреми към слънцето. Тя не признава други правила, освен своите и нейното плутоново сърце е по-близо до клетвата "…докато смъртта ни раздели", отколкото поне половината младоженки, които щастливо прошепват тези думи.

Жената Скорпион ще остави мъжа си да ръководи, въпреки своя характерен индивидуализъм. Тя няма да го засенчи със силата и енергията си, а ще впрегне всичките си умения, за да му помогне в осъществяването на стремленията му. Вашето бъдеще е особено важно за нея и тя ще бъде готова да се откаже от собствената си кариера, освен ако вече сте успели да я разочаровате или ако се налага да работи по финансови причини.

Когато сте сами може здраво да ви атакува, но пред хората ще ви защитава безусловно. Тя няма да позволи някой да ви злепостави или да ви лъже. Онези, които си позволяват да го направят, ще предизвикат гнева й. Вашето щастие ще бъде най-важното нещо за нея. Тя търпеливо ще ви помага да постигнете желанията си, особено ако в рождения си хороскоп няма неблагоприятни аспекти над Слънцето или асцендента.

Докато вие преследвате своята цел, тя няма да се оплаква, няма да нервничи, макар че може да се поозлоби, ако самите вие в даден момент се разколебаете. Тя е приела, че стремежите ви отговарят на възможностите ви. Ако се окаже, че е сбъркала, ще изпитате сарказма на нейните насмешки и обвинения, особено ако в хороскопа й има ранен Меркурий.

Домът на жената Скорпион обикновено блести от чистота, подреден е изискано и уютно. Храненето се извършва навреме, в семейството има ред. Ако се случи това Да не е точно така, значи има причина, която я измъчва и пречи да упражнява вродената си склонност към красота и порядък. За нея пролетното почистване не е тегоба, а нещо като разтоварване с веселба.

Тя много обича да се рови в килерите и чекмеджетата. Внимавайте като проветрява гардероба да не открие в износеното ви сако някаква компрометираща ви бележчица с мирис на парфюм. Тя си е по начало подозрителна, така че можете да си представите какво ще последва като открие доказателство за възможна изневяра. Нали можете да си представите облачната гъба след ядрения взрив – нещо такова би могло да се разрази пред очите ви. Вие, дори и да имате повод, избягвайте да я подозирате. Безсмислено е. Тя никога не разголва чувствата си.

Това ви кара да правите какви ли не догадки. Преглътнете ги заедно с оная буца в гърлото ви. Нейният свят е недостъпен като онова шкафче или чекмедже, което тя неизменно заключва още от детските си години. Откажете се, не човъркайте, все едно няма да постигнете нищо. Знам, че не е честно. Тя също знае. Но това не променя нещата. Това е положението. Или се примирявайте, или я напуснете. Но ми се струва, че ще се примирите и ще я приемете такава, каквато е. Не е възможно да я напуснете. Дори заради това, че ще ви преследва цял живот.

За предпочитане е да се приспособите към нея, отколкото да ви преследват кошмарите след като избягате. Помнете, че на практика никой не е успял да избяга от Скорпиона. Не сте го знаели? Онези, които са се опитвали, могат да ви разкажат това онова. Едно е истина, имате много специална жена.

Тя обича сигурността на домашното огнище, но е готова да се засели заедно с вас на ново място, ако така трябва заради кариерата ви и няма да ви натяква, че сте я откъснали от корена й. Няма по-добра съпруга за един военен или моряк от нея, а за един политик тя е истинско съкровище.

Тя е в състояние да разгадае всеки човек и да разкрие всяка измама. Тя най-точно може да ви посъветва на кого да вярвате и от кого да се пазите. С подобни способности се отличава и съпругата Риба, но тя е твърде деликатна, ако трябва да критикува, и доста лековато прощава чуждите недостатъци. За разлика от жената Скорпион. При нея проблемът е да сдържа езика си и да не повишава прекомерно тона на безмилостните си преценки.

По отношение на семейния бюджет от нея може да се очаква всичко. Може да цепи на две стотинката, да бъде пословична спестовница, и изведнъж да се отдаде на невероятно разточителство. Едно е безспорно: тя изпитва удоволствие от парите независимо от това дали ги е събирала с мъка или ги е разпиляла с лека ръка за луксозни вещи.

Но никога няма да позволи парите да я компрометират, защото държи на името си. В името на това да останете господар на себе си или да си създадете възможност за кариера в бъдеще тя ще се съгласи да печелите и по-малко. Жената Скорпион обича властта и е готова на много лишения заради нея.

Тя ще е доволна, ако вие притежавате власт, защото Плутон й внушава да живее заради вас и чрез вас, ако разбира се вижда в това някакъв смисъл. И все пак трябва да помните, че способността й на жертви и лишения в името на целта не е достатъчно основание да я накара да приеме мизерията – нейната гордост не й позволява това.

Ако е принудена прекалено дълго да живее в мизерия, ще започне да нервничи и да ви натяква. Възможни са два варианта – или да се опита да промени нещата към по-добро, или постепенно да потъне в мрачния свят на Сивия гущер, който уж се забавлява с бедността, но всъщност е дълбоко огорчен от нея.

Самата тя обича да се налага, но не позволява да се разпореждат с нея. Мъжът и жената Скорпион имат една обща неприятна черта – те отказват да се съобразяват с чуждата гледна точка, когато става дума за чувства. Трябва да мине много време в мъчителен самоанализ, за да се появи в нея нещо като смирение.

Възможно е нейният характерен интерес към другия пол, пък бил той и платоничен, да предизвика у вас не по-малка ревност, отколкото е нейната към вас в подобни случаи. Когато сте на гости, ще я видите да омайва мъжете наоколо, а вие ще стоите встрани безучастен, докато тя изпробва хипнотизаторските си способности.

Тези случаи рядко имат сериозни последствия, но понякога ще ви се наложи да изпаднете в неловко положение. Е, някой път може и до скандал да се стигне. Запомнете добре, че в желанието си да получи реванш тази жена се самонавива и побеждава в почти всяко стълкновение. Последната дума винаги е нейна. Ако си позволите да я излъжете, тя ще ви излъже два пъти.

Ако някоя сутрин, поради случайно спречкване забравите да я целунете преди тръгване, няма да остане незабелязано – цял месец след това тя може да ви обръща гръб в леглото. Ако позволите на майка си да й направи забележка за някое ястие, жена ви седмици след това няма да я покани на обяд.

Обаче тя бързо ще ви прости, ако се увери, че сте я обидили неволно и не сте искали да я нараните. При нея чувството за справедливост е толкова развито, колкото и отмъстителността й. Някои са склонни да забравят това. Тя помни всичко добро, което сте й направили, и се отплаща двойно за него.

Любовта й към децата ви не е показно демонстративна, но малките усещат нейната всеотдайност и се чувстват спокойни и защитени. Майката Скорпион в никакъв случай няма да позволи способностите на нейните деца да останат незабелязани. Тя ще подтиква децата си, ще отделя колкото трябва време, но ще им внушава по-високи цели и ще им помага да ги постигнат.

Когато дойде времето на емоционалните им проблеми, тя ще бъде отзивчива и полезна за тях, защото познава добре човешката природа и ще бъде техен мъдър съветник. Ще ги подготви за всички трудности и ще ги научи да ги посрещат решително като нея. Но има една голяма опасност – тя е склонна да не забелязва недостатъците на своите деца и това може да доведе до големи неприятности, ако не бъде осъзнато навреме.

Ако пък си въобрази, че някой заплашва щастието на децата й, тя ще го срази, независимо от това кой е той, дори и да става въпрос за вас. И ако сметне, че вашата строгост към децата е прекалена, ще й бъде много трудно да я приеме.

Страстта към живота у жената Скорпион е толкова необуздана, че понякога тя е способна да ви удави в нея. Но пък в една истинска житейска буря тя ще превърне хладнокръвието си, трезвия си разум и желязната си непоклатимост в спасителен сал за вас. Нейната магия действа тайно и по един необясним начин, но проницателните й очи ще ви гледат винаги честно, дори когато поведението й е необяснимо за вас.

Вярно е, че е малко опасна, но пък за сметка на това е наистина завладяваща. Нека другите мъже се занимават с лекомислените момиченца. Вие сте приели въздействието и тайнствената сила на една вълшебница, която прави само добро кафе и никога не прегаря филийките. (Или почти никога). Когато изпиете кафето си, дайте й чашата си, за да ви погледа. Тя може, стига да поиска. Вие сте изненадан. Нали ви казах, че има неща, които тя не споделя.