цветно

Магазин, пълен със стоки от... филц

Чипс, списания, кока-кола, сапуни, крем за бръснене и презервативи – всичко, което ти е необходимо, вече е ушито изпод вещите ръце на гениалната Люси Спароу (Lucy Sparrow). Младата англичанка неуморно влага творческия си дух в пресъздаване на разнообразни предмети от ежедневието ни от филц.

През 2014 г. дамата наема изоставен супермаркет в Лондон и излага своите симпатични творения в него. В рамките на един месец магазинът, в който стоките за бита са създадени от мек пресован плат, привлича хиляди посетители.

Макар че повечето хора на бърза ръка биха асоциирали произведенията на Люси с детски играчки, не всички нейни проекти са предназначени за деца. През 2015 г. тя повтаря акцията си в Лондон, но този пък отваря секс шоп, зареден с избродирани тематични аксесоари.

Симпатичните произведения на Люси не са просто радост за окото. Някои от тях, като филцовия автомат АК-47 и пухените хапчета "Прозак" с "учудени" очички например, имат културен и политически подтекст. Те играят ролята на мълчалив коментар по обществени тенденции и теми, чието обсъждане обикновено е лишено от чувство за хумор и протича с мрачен тон.

Още в началото на артистичната си кариера Люси създава огромна бродирана текстилна карта на лондонското метро.

Тази година тя планира да отвори своя традиционен филцов супермаркет и в Ню Йорк, за да зарадва малки и големи с нетипичното си изкуство.

Снимки: sewyoursoul.co.uk

Мисъл на деня