цветно

Може да се живее и без любов

"И не ви казвам, че човек не може да живее и без любов – може – и това е най-гадното.

Органите продължават да подсигуряват нормалното физиологично състояние и това подобие може да продължи много дълго, до момента, в който краят на функционирането направи този труп легитимен.

Можем да потърсим убежище и забрава и в сексуалността и да живеем като автобусна спирка. И така, проявете предпазливост, тя винаги е добро извинение.

Или пък тръгнете утре с мен. Не правете глупостта да минете някъде встрани поради излишък на житейски опит. Тръгнете с мен, дайте шанс на невъзможното. Нямате представа доколко му е писнало на невъзможното и каква нужда има то от нас."

Ромен Гари*

*Ромен Гари (псевдоним на Роман Кацев) е френски писател от руско-еврейски произход, литературен мистификатор, кинорежисьор, военен и дипломат. Той е единственият двукратен лауреат на престижната литературна награда "Гонкур". За първи път печели наградата през 1956 г. под вече утвърдения си псевдоним Ромен Гари и втори път като Емил Ажар през 1975 г.

"Когато човек е обичал една жена с отворени очи, с всичките си утрини, с всички поля, гори, извори и птици, разбира, че все още не я е обичал достатъчно, и че светът е само началото на всичко, което остава да направите."  -  Ромен Гари. Снимка: playbuzz.com

Предстоящи събития

Мисъл на деня