цветно

На разходка из най-романтичните места по света

Снимка: pixabay.com

Какво е романтиката, ако не посетим и не се насладим на най-романтичните места по света? Пътешествията до тези места се помнят от вас и вашата половинка за цял живот!

Ако досега не сте успели да си организирате един специален романтичен уикенд за "Свети Валентин", винаги можете да се реванширате един на друг, като посетите някои от най-красивите градове в Европа и света. 

Дори всичко това да не е целта на посещението ви, самата атмосфера на най-романтичните градове е такава – завладяваща, магнетична и опияняваща!

Остава само това, да изберете кой от тях бихте искали да посетите, а ние ви представяме топ 5 от тях: 

Париж, Франция

Класацията за "най-романтичен град" съвсем с основание води Париж. Градът на светлината отдавна се слави и като град на любовта. Това определено е най-доброто място за любов.

Вино, храна и богата история, разходка в Лувъра, на кафе из Шанс Елизе... вечеря на Айфеловата кула или посещение на Версайския дворец - синоним на разкош, кралско достолепие, напомнящо на французите, че любовта и властта вървят ръка за ръка понякога.

Предложенията за брак, направени на върха на Айфеловата кула са като запазена марка за романтичните души. Фаворит сред най-романтичните градове, Париж ще ви очарова с финес, лукс и аристократизъм. Тук сякаш всичко нашепва за любов – изтънчената френска кухня, изисканата градска атмосфера, историческите и културни забележителности…

Дори френският език със своето сладко звучене ще стопли душите ви. Кажете Je t'aime (Обичам те) на своя любим човек в Париж! И непременно включете в романтичната си разходка Монпарнас, посещение на Лувъра и Нотр-Дам-де-Пари. И не забравяйте да хапнете пресни кроасани с шоколад в някое закътано парижко кафене!

Снимка: pixabay.com

Мисъл на деня