Най-важното за зодия Лъв

  • Сподели:
Най-важното за зодия Лъв

Зодиакален знак ЛЪВ (23 юли - 22 август)

Девиз: "Аз заповядвам!";
Стихия - Огън, качество - неподвижен;
Скъпоценни камъни: диамант, рубин, яспис, гранат;
Метал - злато; цвят - оранжев;
Планета управител - Слънце.

Личност

Вие излъчвате достолепие и царственост, които ви правят лесно забележими във всяка обстановка. Като прибавим към това и вашата щедрост, великодушие и артистичен талант, то следва, че неминуемо ставате център на всяко едно светско събиране.

Творческият подход ви е вътрешно присъщ и затова всичко, което правите е ново и неповторимо, независимо дали играете пиеса, работите или спортувате. Имате подход към децата - можете по такъв увлекателен начин да им разкажете една история, че те да я запомнят за цял живот.

Обличате се с вкус и имате невероятен усет за модата, бихте могли да намерите реализация и в тази област. Умеете да ръководите, отлични организатори сте и успявате за всяка работа да намерите хора, които не само да я свършат, но и да са ви благодарни за това.

Качествата ви са толкова много и стига да не се отдадете на леност, може да постигнете сериозни успехи. Най-големите ви врагове са собственият ви мързел, демагогстването и горделивостта.

Не трябва да забравяте, че не всичко, което блести, е злато. Радвате се на успех сред представителите на противоположния пол, но внимавайте външния ви блясък да не засени вашите вътрешни качества.

Качества

Положителни: независимост, смелост, оптимизъм, великодушие, авторитетност, увереност, щедрост, жизненост.

Отрицателни: самовлюбеност, горделивост, надменност, суетеност, прахосник, арогантност, безразличие, тщеславие.

Външен вид

Мъжът Лъв - представителен, със силни, широки рамене, горната част на тялото – по-добре развита. Свежо, румено лице, очи – големи, правилни устни, ръст - над средния. Ходи изправен, с високо вдигната глава, стъпва бавно и тежко.

Жената Лъв също е висока, стройна, с дълга къдрава или права коса, често с червеникав оттенък. Лице – овално, с големи очи, сочни устни. Притежава силен сексапил, излъчва достойнство и аристократизъм. Винаги добре облечена и елегантна. Държи изключително много на външния си вид и прическата.

Здраве

Обмяната на веществата при Лъвовете зависи от състоянието на нервната система. При емоционално и нервно претоварване се появяват сърцебиене, нарушения в функциите на организма. Уязвими са сърцето и сърдечносъдовата система.

Оплаквания могат да дойдат и от проблеми с гърба и гръбначният стълб. Имунитетът е добър, болестите протичат остро, бързо. Дори когато са болни, Лъвовете се стремят да не го показват и бързат да се изправят на крака.

Препоръки: Да намират отдушник на емоциите си, да избягват нервното претоварване и стреса. Активна почивка и спорт.

Храни

Растения: слънчоглед, портокал, мандарини, грозде, ръж, ечемик.

Хранене: портокали, мандарини, лимони, ананас, пъпеши, грозде, бадеми, мед, храни, богати на белтъчини, кашкавал, картофи, домати. Витамини, A,C,E,F, магнезий.

Аромати

Кедър, алое, невен.

Работа

Области - политика, управление, държавна администрация, театър, мода декорация, златарство.

Професии - директор, началник, управител, мениджър, висш чиновник, актьор, моделиер.

Пари

Лъвовете са творчески натури и много често се съгласяват да работят безвъзмездно, просто от интерес към дадената дейност.

Добре е финансовите взаимоотношения да се уредят още при започване на съвместната дейност, защото Лъвът изключително радко пръв заговорва за пари и при това, ако няма конкретна уговорка той разчита, че възнаграждението ще бъде достойно за царствената му особа.

Ако се получи разминаване между действителното заплащане и очакванията на Лъва, то той ще обърне гръб на този партньор завинаги.

В личните си взаимоотношения не е склонен да прави щедри жестове и пищни подаръци и то не защото е стиснат, а защото се опасява, че това би се възприело като отплата за нечие внимание.

Лъвовете правят жестове само по собствено желание и то, ако имат вдъхновение за това. Ситуацията е по-различна с постоянните им партньори, към тях Лъвовете са изключително грижовни и щедри.

Ако имате близки взаимоотношения с Лъв трябва много да внимавате как инвестирате средствата си, да разберете неговото чувство за мярка, защото в противен случай може да си помисли, че сте или ненаситни, или прекалено щедри.

Любов и брак

Ако искате да събудите интерес у Лъва създайте му впечатление, че най-много предпочитате свободните и неангажиращи взаимоотношения, че обвързването до гроб е само глупост и предразсъдъци. Лъвът не понася мисълта, че някой може да му отнеме свободата. Веднъж повярвал на свободомислието ви, той ще ви предложи брак единствено заради принципа.

Лъвът винаги се чувства царствен и величествен, заживявайки веднъж с него ще се убедите, че той ви предоставя едновременно свобода и емоции. Ако сте достатъчно дейни и активни Лъвът много бързо ще се привърже към вас.

Не очаквайте от него да ви забавлява, защото той очаква от вас именно това. Лъвовете са много наивни, но това не означава, че са глупави – ако се опитате да ги измамите, веднага ще го разберат.

Подходящи партньори

В ранна младост с огнените знаци – Овен и Стрелец – те са независими, обективни и безкористни.

В средна възраст стават по-практични, имат добра съвместимост с Козирог и Близнаци.

В зряла възраст стават ексцентрични, достигат много високо интелектуално развитие и много добре си съчетават интересите със Скорпион и особено с Везна.

Секс

За да съблазнита Лъва е достатъчно да отреагирате на вниманието му към вас по съвсем естествен начин – без превземки и театралничене. Лъвът много държи както на собственото си достойнство, така и на това на другия. Нормалният Лъв никога няма да остави без внимание представител на другия пол.

В секса Лъвът играе главната роля, той е активен и страстен, предпочита да прави секс на светло, не обича излишните акробатики, с него можете да дадете воля на емоциите си, да се отпуснете напълно и да изпитате невероятно удоволствие.

В никакъв случай не давайте на Лъва повод за ревност. Даже мисълта, че той не е единствен може да го извади от равновесие и да охлади всичките му страсти. Напротив, трябва непрекъснато да му повтаряте колко е ценен за вас и колко неговата сексуалност е неповторима.

И всичко това е добре да се прави най-вече в компания. Лъвът ще ви бъде безкрайно благодарен/а, че поддържате романтико-героичния му образ пред останалите. Насаме можете и да го критикувате, но никога пред свидетели.

Лъвът не понася самотата и неизвестността. Ако често го оставяте да скучае непременно ще ви изневери. Същото ще направи и ако прекалено често му правите сцени, свързани с плач и сръдни.

Известни личности

Александър Македонски, Наполеон І, Мусолини, Фидел Кастро, Бил Клинтън, Бърнард Шоу, Карл Юнг, Робърт Редфорд, Мик Джагър, Хенри Форд, Алфред Круп, Робърт Редфорд, Жаклин Кенеди-Онасис, Алфред Хичкок.