Новолунието в Лъв, което ще помете всичко старо

  • Сподели:
Новолунието в Лъв, което ще помете всичко старо

Новолунието в Лъв настъпва на 19 август, когато Лъвът ще прояви истинската си мощ. Вижте астрологичната прогноза на Светла Балтова за следващите дни:

Преди новолунието

Промяната се задвижи интензивно при предшестващите лунации: слънчево затъмнение на 21 юни – деня на лятното слънцестоене и ескалира при пълнолунието във Водолей, при което активизира оста Лъв – Водолей.

Лъв – това е творческата енергия в душата на всеки човек и самоосъзнаването като творяща същност. Водолей активизира социалното чувство, така че можем да наречем тази ос: "АЗ и моята творческа същност в служба на обществото."

В колективната човешка душа се надига силата на Духа и разчупва старите форми, така както се свалят стари дрехи. Пълнолунието във Водолей засили копнежа на човешката душа за ново общество на справедливост и истински морал.

То подготвя почвата за новолунието в Лъв на 19 август, когато Лъвът ще прояви истинската си мощ.

Новолунието

В представите ни новолунието в един знак предшества пълнолунието, но сега процесът е обърнат и в двете седмици, които делят тези две фази стават интересни неща.

След фаза пълнолуние, когато Луната започва да намалява, "да се разсипва", започва чистене, изхвърляне на старото и ненужното, разрушаване на старите форми. Както остарели модели на поведение на личността, така и социални форми и структури.

Този процес може да протече по деструктивен или по конструктивен начин. Зависи от това доколко се съпротивлява старото. Така че ще наблюдаваме две линии.

Когато нещо трябва да се случи и е в Божествения порядък, нищо не може да го спре, но процесът на освобождаване може да стане по-гладко или по-болезнено, в зависимост от съпротивата - и на лично, и на обществено ниво.

Какви са най-интересните планетни влияния през следващите десет дни до новолунието:

10 август 

Луната, светилото, което задвижва всички останали планетни енергии, идва в съвпад с Уран в Телец и активира квадрата на Уран с Меркурий в Лъв. Уран е планетната сфера, която разчупва старото и носи обрати.

Той си стои цели 40 дни в единадесети градус на Телец и на 15 август ще тръгне ретроградно.

Вижте къде в хороскопа ви се излива тази фокусирана плътна енергия, с нея ще работите до средата на следващата година, защото Уран в Телец ще бъде активиран отново и отново от Юпитер и Сатурн във Водолей през следващата година. Нищо няма да остане същото.

Това е интензивна енергия, в обществен план е свързана с големи презгранични капитали, валута, банково дело, фирми, занимаващи се със строителство, земи, имоти.

Квадратът, който сега образува Меркурий в Лъв носи следното: на индивидуално ниво изникват въпроси за материалната сигурност и комфорт. Да добавим, че и двата знака Лъв и Телец обичат лукса. Ще трябва да се откажете от някои желания.

11 август

Луната ще прехвърли енергията на този квадрат към Слънцето, което винаги е свързвано със златото. Какъв е вашият златен резерв? Неприкосновеният капитал? Кое е най-ценното нещо в живота ви?

Вероятно ще възникнат тези въпроси, които ще се решават може би и в следващите месеци. На обществено ниво правителства и надправителствени структури ще решават въпроси, свързани с валута, злато, капитали, банки.

За случващото се вероятно няма да получим много информация. При всички условия гледайте вътрешното злато в кръвта ви да се увеличава, което е еквивалент в живота на душата на доброто – в мисли, действия и постъпки.

Слънцето и Марс са главните "действащи лица" през този месец, тази силна огнена енергия носи промяна и условия да изгори всичко овехтяло и да започне градеж на Новото.

От 10 август започва да действа една много силна конфигурация, Йод, наречена "пръст на съдбата", "показалецът на Бога". Показалецът сочи към Слънцето в Лъва, а на основата на този остроъгълен триъгълник са Нептун в Риби и Юпитер, а след него Плутон и Сатурн в Козирог. Тя е активна и по време на новолунието на 19 август.

И така – "пръстът на Бога" сочи към Божествената същност на индивида, представена от Слънцето. Как по-ясно да ни се каже: "Човече, прояви своята Светлина!"

В обществената астрология Слънцето символизира властта. Тя също ще бъде на фокус и разгледана под лупа. Нали знаем какво става, когато с лупа фокусираме слънчев лъч върху лист хартия. Което трябва да изгори, ще изгори.

За да дойде новото в живота ни, духовно усилие и вяра ще са решаващи, защото основата на "Показалеца" е образувана от Нептун в Риби (вяра и духовност) и Юпитер в Козирог, заедно с него – Плутон и Сатурн, които материализират духовния импулс.

Старият ред ще рухва. Целият този процес на промяна е подкрепен от Марс, който в собствения си знак Овен стимулира импулсите, идващи от нашата слънчева същност.

Дотук стана въпрос за активирането на два неподвижни знака : Лъв и Телец. Те представят могъщи същества/йерархии, който са най-близо до Божествения център. В Апокалипсиса е написано, че четири същества "с много очи върху тях" стоят пред трона на Бога, едното прилича на Лъв, другото на Бик, третото на Орел и четвъртото на Ангел.

В астрологията ги познаваме като четирите неподвижни знака. Задвижват се процеси с мащабно планетарно въздействие. Всеки от нас трябва да намери своето място в тях. И да се опита да се изравни със собствената си слънчева същност, да пусне повече светлина в живота си. Да влезе слънчевата светлина, тя ще изпъди страха и другите по-нискочестотни състояния и същества.

12 август 

На 12 август Луната навлиза в последна четвърт, и процесите на разпад и чистене се ускоряват.

13 август

Марс в Овен ще образува квадрат с Плутон в Козирог. Това е битка между старото и новото. Новият импулс, който носи Овен ще се сблъска с властолюбивите структури, които ще се държат здраво с всички сили и по всякакъв начин в своите крепости.

15 август

А на 15 август, когато честваме празника на св. Богородица, ще се усети мекото влияние на съчетаната енергия на двете "женски светила" – Луната и Венера в "знака на Майката" Рак.

Този празник ще е наситен с особена сила и молитвите, идващи от душата и дълбините на сърцето, ще бъдат чути. На този ден Уран тръгва назад и вероятно ще предизвика някакъв голям обрат в обществен план.

19 август

При зазоряване е новолунието в Лъв. Според Учителя Петър Дънов на тази дата става събор на великите светли духове от слънчевата сфера, на този ден лъчите на Слънцето изпращат нещо ново на Земята, нова енергия се влива в живота на планетата.

Затова последователите на Учителя празнуват тази дата, като Божествената нова година. Епохален момент е съвпадението й с едно толкова силно новолуние.

Новолунието е подкрепено от мощната енергия на Марс, който същевременно руши всичко старо, образувайки квадрат към тройката в Козирог. От този ден нататък благословението, идващо от духовната сфера на Слънцето ще се реализира в живота на всички, които съзнателно биха се свързали с него, през цялата година.

Мощна е картината в хороскопа на този ден: освен тригона на огнените знаци, стои все още фигурата Йод – или "Показалеца на Бога", а Венера и Уран са в точен секстил, в два меки знака: съответно Рак и Телец. Все пак, при всичките турбуленции, любовта, добротата и мекотата ще съграждат новия живот, който идва.

Ще се променят много закони и възгледи, свързани най-вече с децата и семейството. Женският принцип постепенно ще започне да заменя войнствеността и след бурите ще започнат да никнат нови семена, които ще се разрастват в следващата година.

Мекият принцип ще се намеси в установяването на нов ред и порядък. Жени ще играят все по-решаваща роля в управлението на народите, и то ще бъде за добро; жени, у които майчинското чувство и майчинската грижа са живи и се разпростират върху обществото и планетата.

И когато през февруари 2021 Уран и Венера са във взаимна рецепция, ще видим първите резултати на посетите сега семена.

Източник: www.svetlabaltova.com