цветно

Някои го предпочитат горещо

Снимка: pixabay.com / kalhh

Ние всички го предпочитаме горещо. Нищо, че малцина си признават това на глас. Сексуалната революция направи съвременния човек доста освободен и либерален. Днес ние лесно приемаме различието, дори когато то е и сексуално. За това няма нищо чудно, че секса стана едно от най- мощните и универсални оръжия в ръцете на рекламистите по света. Дори нещо повече. Сексът в рекламата с всеки изминал ден става все повече, още по-обстоятелствен и детайлен, доста смел и краен. Сексът е задължителен атрибут в убеждаващата комуникация. Без него трудно може да се мине много напред. Рано или късно все до него опира ножа.

Сексуалните рекламни апели са отлично работеща комуникация, съвършен манипулативен инструмент. Както в любовта, така и при секса в рекламата, това е игра, предназначена единствено и само за познавачи и ценители. Сексът в рекламата е виртуозен флирт с аудиторията. Изкуство, което малцина владеят. Останалото е пошла порнография, която няма място в една съвременна маркетингова стратегия.

Сексът ще продължи да продава, просто защото това е едно от основните и най-приятни човешки занимания. Не трябва да забравяме и това, че всеки един от нас се е пръкнал на този свят благодарение пак на секса. За много рекламни специалисти сексът вече е загубил своята манипулативна сила. Е, това си е тяхна дилема! Те просто не знаят как да го използват или го употребяват неуместно. Това определено не е проблем на самия секс, нали! Как ще използваш в рекламата сексуалния нагон на всеки един от нас е въпрос на талант и професионализъм. Ако не притежаваш поне едно от двете, недей да се захващаш с този голям залък. Само ще се задавиш. Когато се излагаш в леглото, само ти и твоят партньор си го знаете. Но когато използваш секса в рекламата, просто защото така правят всички, резилът е публичен, тотален и завинаги. Това може да убие една марка и никаква виагра да не помогне след това. Така че, със секса в рекламата шега не бива. И още нещо. Рекламата трябва да прави секс с марката, да се грижи единствено и само за удоволствието на бранда, а не да се самозадоволява от мисълта за собственото си величие и горката марка да бъде оставена на сухо. Самоцелният секс в рекламата може да задуши марката.

Cъбития

Мисъл на деня