Петте най-необясними феномена

  • Сподели:
Петте най-необясними феномена

Учени от цял свят се опитват от десетилетия да разкрият тайната на пет от най-необяснимите феномени, но напразно.

Първият е начинът, по който мозъкът влияе на тялото. Засега медицината е все още в началото на разкритията.

Най-странен е плацебо ефектът – болни хора изолират част от симптомите си благодарение на вярата си, че им е дадено силно лекарство.

Дори това да е чиста вода. По много странен начин тялото само лекува себе си.

Вторият необяснен досега феномен е са свръхсензорните умения. Много хора вярват, че интуицията е форма на психическа сила, нещо като начин да надникнеш в бъдещето.

Науката дори не отрича съществуването на странни психически сили, които владеят хора, известни с това, че предсказват в точност бъдещето. Как става това, също е необяснимо.

Хората, които са били близо до състояние на смърт, споделят, че са изпитали прекрасно чувство на покой, видели са починали близки и са вървели към светлина.

Скептиците смятат, че това са халюцинации на травмиран мозък, но никой не е доказал, че това не е надникване в отвъдното.

Четвърти по място, но не и по важност, са НЛО. Въпреки че има много свидетелства на хора, видели близо до тях да прелита НЛО, все още много хора са скептично настроени към съществуването на зелени човечета.

Инцидентите с неидентифицираните летящи обекти също не могат да бъдат обяснение от съвременната наука.

Дежавю – това преживяване, известно като "вече видяно", създава странното усещане в хората, че им се случват неща, които веднъж вече са преживени от тях.

Така например хора, които посещават чужда държава, са убедени, че някои неща са им познати, все едно са живели години наред тук.

Някои смятат, че това са спомени от минали животи. Този феномен също все още е мистерия.

Източник: Sanovnik.bg