цветно

Снимки, които ще ви накарат да преоткриете София

Стресът на ежедневието в многомилионния град, неуредиците с градския транспорт, проблемите с инфраструктурата и честите ремонти са само част от причините, които карат жителите и гостите на София постоянно да се оплакват, да правят сравнения с други градове, да не харесват столицата на България.

Но София е красива! Но София е пълна с древни забележителности! Но София е европейска столица! Стига да имаш сетивата да видиш и усетиш всичко това!

Фотографът Елина Нинова ни показва истинското лице на София - каквато е била в миналото, каквато е в момента, каквато ние я правим за бъдещите поколения.

Елина обича да пътува и да снима, но София е най-голямата й слабост, най-любимата й тема. И това си личи във всяка една снимка, която тя прави за(на) София. Защото София го заслужава!

"Обичам София такава, каквато е - с новите й сгради и старинните храмове; с лъскавите молове и тротоарната търговия; с европейската архитектура и с ориенталската разхвърляност; със старите, раздрънкани трамваи и с модерното метро; с широките, задръстени от коли булеварди и с тесните улички и малките дворчета; с големите паркове и с дърветата по улиците; с бабите, седнали на пейките пред входовете на панелните блокове, на раздумка, като на село; с аромата на печени чушки през лятото и на кисело зеле през зимата", споделя Елина Нинова.

Показваме ви част от "София - в образи и думи" - страница за художествени фотографии и текстове, свързани със столицата, нейната история и съвременност. Останалото може да видите на: Elina Ninova - Photography.

София през един обикновен есенен ден

Мисъл на деня