Външността е само повод за влюбване, но никога достатъчно условие за обичане

  • Сподели:
Външността е само повод за влюбване, но никога достатъчно условие за обичане

Писателката Силвия Кристъл е автор на петнадесет романа, книги с поезия, пътеписи... Тя е и създател на стотици сентенции и афоризми.

Силвия е родена в София. Завършва специалностите "Българска филология" и "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски". От дълги години живее в чужбина.

HighViewArt.com подбра двадесет любими афоризма от Силвия Кристъл:

За любовта

1. "Всяка любов трябва да преодолее три основни препятствия. На проглеждането след първоначалното заслепение. На навика след удавянето в делника. И на изкушенията, които кръжат край нея."

2. "Единствената любов, която продължава вечно, е неизживяната."

3. "Всеки, който си играе с чувствата, някога ще бъде победен."

4. "Слабият заради любовта си е готов да се откаже от всичко. Силният в името на любовта си е решен да постигне всичко."

5. "Мъжете са странни същества. Имат в краката си тълпи от момичета със свободни нрави, а искат единствената жена, изтъкана от задръжки."

6. "Мъжът трябва да крепи небето над главата ти и да не му разрешава да се сгромоляса. Да разпръсква облаците. Да овладява стихиите. И да разбива с нежност всички заключени врати в душата ти."

7. "Безразличието убива по-бързо от всяка бавнодействаща отрова."

8. "Можеш да изневериш единствено с действие, което накърнява чувствата."

За човека

9. "Човек трябва да се пребори първо с демоните, които обитават душата му, а след това да се изправи срещу чудовищата, които населяват делника му."

10. "Интелектът е онова духовно предимство, което ни разрешава да мислим различно."

11. "Всяка лъжа все някога се сблъсква с необходимостта да бъде разкрита. Колкото по-рано разрешиш на истината да излезе на бял свят, толкова по-малко болка ще причиниш. На себе си. И на хората, които обичаш."

12. "Понякога е необходимо да отделиш две минути на някого, за да го спечелиш за цял живот. Също толкова са достатъчни и за да го загубиш завинаги."

13. "Можеш да си сигурен единствено в чувствата на човек, който се е сблъскал с най-тъмната ти страна и не те е оставил в мрака."

14. "Най-трудно се намира онова, което човек крие от себе си."

За живота

15. "Лесно е да гориш мостове, трудно е да ги съграждаш."

16. "Всяка шега, съдържа достатъчна доза истина, за да бъде възприета сериозно."

17. "Подбирайте внимателно мечтите си, те са утрешната ви реалност."

18. "Повечето хора завиждат за красота, богатство, успехи и слава, но никога за доброта, отзивчивост, великодушие и щедрост."

19. "Когато посоката е правилна, разстоянието, което ни дели от целта, е без значение."

20. "Възрастта добива власт в живота ни, само когато започнем да й обръщаме внимание."