За жените, които чакат да бъдат забелязани от мъжете

  • Сподели:
За жените, които чакат да бъдат забелязани от мъжете

Като жени израстваме с идеята, че колкото по-красиви сме, толкова повече ще ни забелязват мъжете. След това започваме да си намираме малки и големи недостатъци и да се сравняваме помежду си. Чувството че сме красиви все повече ни убягва...

Следващият етап – започваме да си правим изводи за нашата стойност от всяка позитивна или негативна реакция от мъжка страна. Нека си го кажем открито – най-често чакаме мъжете да ни докажат, че сме атрактивни, секси, женствени, та да вземем да го повярваме!

Е трудно ли е да предположим, че в този порочен кръг самочувствието ни, а с това и силата ни на привличане само ще намаляват?

Къде е проблемът? Колкото повече чакаме потвърждение отвън, толкова повече несигурност се създава вътре в нас. Колкото повече несигурност и сравнение има вътре в нас, толкова по-малко привлекателно въздействаме на външния свят.

Не пиша това с идеята да създам още повече упреци и вина у една жена, че не се справя добре със себе си. Това е зов за събуждане... Всяка жена е родена с дара на женската красота, на сексуалността. И единствено нейното собствено принизяване може да я направи невидима за мъжкия пол.

Колкото повече се стреми една жена да се променя външно, като визия или поведение, без да насочи поглед към вътрешното си отношение към самата нея – толкова повече ще се отдалечава от истинската си сила и женственост. Макар и обективно добре изглеждаща, тя може по "необясними причини" да остава извън радара на мъжете.

Това е силно болезнена тема за редица жени, дори да не си го признават открито. Всяка жена изживява трудно да не бъде забелязвана и възприемана като жена. Без значение дали го показва, или крие под привидна асексуалност.

Няма значение колко добри бизнес партньори, майки, приятелки или приятни събеседници виждат в нас – ако рядко привличаме мъжкото внимание просто като ЖЕНИ, които будят желания, нещо вътре в нас ще страда.

Не го казвам просто като терапевт, работещ с жени. Казвам го като жена, минала през всичко това в миналото. Да виждаш как други биват по-оценени в своята женственост – без значение дали са по-красиви или не – боли. Дори това рядко да е свързано със самата външност. Какво излъчваме и как привличаме е нещо много по-дълбоко...

Хубавата новина: това излъчване е вътре в нас. Този дар си е наш по рождение. Ние сме сексуални, красиви, нежни, привличащи същества. Ние не трябва да ставаме други, да правим пируети, да променяме драстично визия, да бъдем съвършени, за да бъдем магнити за мъжко внимание.

Да, може би в детството или по-късно сме приспали нашата първична привлекателност и женственост. Но тя е готова във всеки момент да бъде събудена.

Колко време е нужно? Ще зависи единствено и изцяло от теб. Колко много значиш за себе си, за да се сблъскаш с някои страхове и бариери. Колко си готова да си признаеш къде сама си изоставила себе си. Колко си готова да си даряваш любов и внимание всеки един ден.

Във всички случаи процесът обхваща тези три стъпки:

1. Връщане на фокуса върху ТЕБ САМАТА – какво ти обожаваш в твоето тяло, твоето лице, как ти си даряваш любов? Как ти изразяваш възхищение, щом минеш покрай огледалото? Какво правиш, за да си секси за самата теб? Какво правиш всеки ден, за да останеш влюбена в себе си като жена?

Защото без ти да си влюбена в себе си – как може някой друг да бъде?

2. Възстановяване на връзката с твоите сексуални центрове – истинското ти въздействие идва от места, които не се виждат от дрехите… това не значи, че те не пращат маса енергия към външния свят!

Ако не се свързваш с любов с гърдите си, ако имаш бариери да докосваш и гледаш вагината си, ако не развиваш връзката си с твоята утроба и матка – свещено място на женствеността – те трудно ще работят за теб. Често именно в тази прекъсната връзка, в срама, в чувството за нещо мръсно или просто в пренебрегването им се крие прекъснатата сила на нашата женственост.

3. Подход към мъжа, който привлече интереса ни – чувствала ли си се объркана в днешно време дали да направиш или не първата крачка? Дали можеш да си активната или е по-добре просто да чакаш той да те забележи?

Истината е някъде по средата... и тя е най-мошната стратегия за привличане на мъжко внимание. Тя кара мъжа сам да направи крачка към теб. Има начин да му покажеш внимание, да му подействаш съблазнително, без да се предлагаш открито…

Няма да ти обещавам, че тези неща – ако си готова да внесеш нови практики и ритуали в ежедневието си – ще променят реалността ти за 2 дни. Но за месеци – ДА!

А как ще го разбереш?

Първо ще дойде усещането, че вървейки по улицата, вятърът, слънцето, земята те галят с обожание. Ще се обличаш, или ще вариш кафето си сутрин, и ще усещаш собственото си сексуално излъчване във всяко простичко действие. Първо ти ще чуеш как всяка твоя кретка крещи "Господи, каква жена съм..."

...и после светът неминуемо ще те последва.

Автор: Силвия Матеева / Източник: Djavarava.com 

Снимка: momsxyz.com