цветно

Защо е важно да записваме целите си

Снимка: Pexels / Pixabay.com

Едно от най-приятните и полезни неща, които бихме могли да направим в началото на годината, е именно да планираме нейните основни параметри, да си поставим цели и да помечтаем смело.

Може би почти всеки, който познавам, още на 1 януари е станал с лист и химикал в ръка и е записах няколко реда с "неща, които искам да се случат през новата година". Но дали осъзнавате, че действително можете не просто да мечтаете за желанията си, а и да ги реализирате?

Първо искам да ви изтъкна няколко ползи (научно обосновани) в подкрепа на планирането и записването на целите. Или с други думи - защо да вземете лист и химикал и да развихрите писателските си способности:

2. Отговорете си "Защо?"

Когато записвате целите, по същество казвате на мозъка си какво искате. Това автоматично кара вашето подсъзнание да маркира и намира възможностите за осъществяването им, както и съответните инструменти за това.

Пример: аз по част от моите цели не съм работила изобщо, но самия факт, че ги имам записани, т.е. насочила съм енергия, емоция и желание в тяхна посока, прави така, че вселената да работи в тази посока. Същите цели постигнах индиректно, т.е. без да се напрягам и да изпълнявам нещо специфично за тяхното осъществяване.

Още полезна информация, можете да намерите в канала на автора.

Снимки: engin_akyurt / Pixabay.com

Cъбития

Мисъл на деня